Juli er en god kinomåned

Kinoboom: Per Rogstad Breirem er fornøyd med godt besøkstall for kinoen i Mosjøen,

Kinoboom: Per Rogstad Breirem er fornøyd med godt besøkstall for kinoen i Mosjøen,

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– Dette har vært over gjennomsnittet godt kinoår for Mosjøen kino.

DEL

Det forteller Per Rogstad Breirem, kinosjef ved Mosjøen kino.

– All film går godt på sommeren. Folk har tid til å gå på kino. Det er en fin opplevelse som familien eller venner kan ha sammen, forteller Breirem.

Han forteller at juli alltid har vært en god kinomåned uavhengig av godt eller dårlig vær. Men i år har det derimot vært litt ekstra godt besøkt.

– Så langt i juli har vi hatt over 3300 besøkende, det er en økning på 80 prosent i forhold til besøkstallet i juli i fjor, forteller Breirem.

Han tror den store økningen i besøkstall har med hvilke filmer de viser.

– I år har vi fått tak i store filmer som treffer ungdommer, barn og voksne. Vi har jobbet for å få de gode filmene i hus og det har vi lyktes med, forteller Breheim. Han sier de har klart å lykkes med å samarbeide med byråene slik at de har fått de filmene de har bedt om å få vise.

Gode besøkstall

– Så langt dette året fra januar fram til nå har vi passert over 18.000 besøkende, det er 15 prosent mer en vi hadde av besøk samme periode i fjor, forteller Breirem.

Han forteller at mye skyldes de store filmsatsingene som også har vært dette året

– I begynnelsen av februar kom storfilmen Fifty Shades of Grey, som hadde stor publikums oppslutning. I begynnelsen av april kom Fast & Furious 7, og til slutt Jurassic World som kom i slutten av mai.

Disse filmene er klare publikumsfavoritter så langt i år, sier Breirem.

Han tror at august vil bli en enda bedre kino måned enn juli, for da kommer det enda flere store filmer som vil engasjere publikum.

Mange nye filmer

– Det kommer til bli hele fem premierer i august, så derfor har vi stor tro på at det også vil bli en godt besøkt måned.

Han forteller at når kinoen blir godt besøkt vil det føre til at de vil kunne skaffe flere store filmer til byen.

– Publikum får det de vil ha, og det er alltid hyggelig.

Så blir det større inntekter som kinoene kan leve på til neste år. Jeg tror det kommer til bli en enda bedre høst også, det kommer mange spennende filmer ut da, forteller Breirem.

Han oppfordrer alle til å gå å se på kino i sommer.

– Det er en fin opplevelse å ha sammen nå på sommeren, så gå i lag med barna eller venner på kino, sier Breirem med et smil.

Artikkeltags