Eventyrlig påske på kino

DRO FOLK: Asterix og Obelix var blant «skuespillerne» som var med på å gjøre påsken 2015 til et kinoeventyr.

DRO FOLK: Asterix og Obelix var blant «skuespillerne» som var med på å gjøre påsken 2015 til et kinoeventyr.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Mosjøen kino opplevde en besøksøkning på 120 prosent denne påsken sammenliknet med påsken 214.

DEL

– Det har vært en formidabel påske for oss en økning på 120 prosent fra forrige påske, sier kinosjef Per Breirem.
Han er selvsagt veldig fornøyd med økningen.

Fast & Furious

Breirem tror det er flere grunner til økningen.
– Værmessig sett var nok påsken like dårlig i fjor som i år, så det er ikke sikkert været har spilt så stor rolle. Størst rolle har nok filmutvalget spilt denne gangen. Blant annet har Fast & furious 7 blitt sett av nesten 1.200 personer på Mosjøen Kino i løpet av fem dager. Det var mange gode filmer på kino også i påsken 2014, blant annet Divergent og Rio, men ingen som kunne dra så mye folk som Fast & Furious gjorde i år.
En annen runn til besøksøkningen denne påsken kan være at Mosjøen Kino har hatt et godt utvalgt familiefilmer på plakaten.
– Årets barne- og familiefilmer har slått godt an, særlig filmen Hjem har gått godt i påsken selv om den hadde premiere en tid før påskestart.
Men også filmene om Askepott, Asterix og Annie har trukket familier til kinosalen.
– Og så har vi jo hatt en virkelig flott filmperle på programmet denne påsken, nemlig The Second Best Exotic Marigold Hotel. En fantastisk film det fortsatt er mulig å få med seg, reklamerer kinosjefen.

Beste på mange år

Det er ikke bare kinosjefen i Mosjøen som kan smile fra øre til øre over besøkstallene denne påsken. Bransjeorganisasjonen Film & Kino jubler i en pressemelding over besøkstallene denne påsken.
Nesten 500 000 publikummere så film på kinoene denne påsken. Det ga det beste påskebesøket siden 2006. Fast & Furious 7 trakk alene over 210 000 besøk.
Ikke siden Istid 2, som i 2006 sikret den beste kinopåsken i moderne tid, har flere funnet veien til de norske kinoene enn i år. I perioden fredag før påske til og med 2. påskedag har kinoene hatt hele 488 463 besøk, og det er Fast & Furious 7 som er besøksvinneren med 210 603 solgte billetter.
– Tre av de fem best besøkte filmene var barne- og familiefilmer. Med flere premierer i denne sjangeren, sto disse filmene for 33 prosent av totalbesøket, sier Birgitte Langballe, kommunikasjonssjef i bransjeorganisasjonen Film & Kino.

Artikkeltags