Gå til sidens hovedinnhold

Kim (17) vant for yrkesmesterskap for Mosjøen vgs.: – Spennende å være med

Artikkelen er over 2 år gammel

Det ble i praksis dobbel seier til Mosjøen da første- og andreplassen fikk like mange poeng og begge kom fra Mosjøen videregående skole.

For første gang har Mosjøen arrangert fylkesmesterskap i byggfag torsdag. Deltakerne var to elever fra Mosjøen videregående skole, og to elever fra Bodø videregående skole. Vinneren går videre til NM i yrkesfag, som holdes i april.

– Elevene som jobbet med fylkesmesterskapet i MRK-senterets lokaler torsdag, fikk en tømreroppgave om å bygge et hjørne i et bjelkelag med stenderkonstruksjon og bjelkelag-hjørne. Det er den samme oppgaven de får i NM. Vi får se hvordan det går, men håper en av de fra Mosjøen vinner, sier faglærer Ronny Pedersen.

Sensorene kommer fra Elmar Svendsen AS og EntrepreTor.

– Vi er glade for at det lokale næringslivet er med, sier Pedersen.

– Det går helt fint. Vi får se hvordan det blir når det blir ferdig. Oppgaven er bra, det er iallfall noe vi får bruk for senere. Jeg synes det er spennende å være med i fylkesmesterskap, sier Kim Slettfjelli, som deltok for Mosjøen videregående skole, underveis i konkurransen.

Det var nettopp han som stakk av med seieren.

– Jeg synes det er viktig at Nathaniel får like mye heder og ære, for vi hadde lik poengsum. Sensorene måtte stille noen spørsmål for å skille oss, og da vant jeg. Det var veldig artig å være med, og ekstra artig at resultatet ble sånn, sier Slettfjelli.

– Hvordan skal du forberede deg mot NM?

– Jeg skal vel øve mer, gjøre det samme flere ganger, og få noen til å se over det jeg har gjort, forteller han.

Slettfjelli deltok og vant sammen med medeleven Nathaniel Leirvik.

– Det er artig å være med på fylkesmesterskap, da får jeg flere utfordringer og får vist hva jeg er god for. Jeg stresser litt, men det går greit, jeg er egentlig i rute, sa Leirvik omtrent midtveis i konkurransen. Han representerer også Mosjøen videregående skole.

– Det er artig med fylkesmesterskap. Jeg håper at jeg klarer å vinne, sier Emil Hustoft fra Bodø videregående skole.

– Det er stas å være med på fylkesmesterskap, det skjer ikke hver dag. Med oppgaven går det helt greit, sier Håkon Toldnes.

 

Kommentarer til denne saken