Gå til sidens hovedinnhold

Katastrofealarm i Helgelandssykehuset etter eksplosjonen på Drevjamoen – 30 soldater innlagt

Artikkelen er over 2 år gammel

Et tosifret antall personer ble sendt til sykehuset etter at en røykgranat gikk av ved et uhell i øvingsområdet tilknyttet Drevjamoen militærleir tidligere i dag.

Til sammen 30 soldater fra Sør-Hålogaland heimevernsdistrikt 14 er nå innlagt ved Helgeland sykehus i Mosjøen etter at en røykgranat gikk av ved et uhell tidligere i dag. Uhellet skjedde i øvingsområdet tilknyttet Drevjamoen militærleir i Mosjøen, opplyser Heimevernet i en oppdatert pressemelding torsdag ettermiddag.

Rundt klokken 09, torsdag morgen fikk politiet melding om at en røykgranat har gått av på Drevjamoen. Den første informasjonen som kom kunne informere om at det var sju involverte i uhellet, og hadde blitt sendt til sykehuset. Under en time senere kunne politiet informere om at ytterlige åtte personer ble sendt til sykehuset i Mosjøen.

– Helgelandssykehuset HF i Mosjøen har registrert 27 pasienter til behandling etter en eksplosjonsulykke på Drevja torsdag morgen. Sykehuset ble satt i alarmberedskap. Samtlige pasienter skal være på sykehuset til observasjon til fredag, står det i en pressemelding fra Helgelandssykehuset.

Av de mottatte pasientene er 20 lettere skadd, 6 har moderate skader mens 1 betegnes som moderat til alvorlig skadd. Det er snakk om moderate øyeskader, hudskader og inhalasjonsskader. Pasientene behandles lokalt i Mosjøen, og det er satt inn ekstra personellressurser og åpnet sengeposter for å behandle pasientene.

Les også

Røykgranat gikk av på Drevjamoen – tosifret antall personer involvert

Kommentarer til denne saken