(iSandnessjøen)

«Kampen om Nesna» er skrevet og arrangert av Espen Gomperud Alvim, og settes opp på Nesna. Premieren er 14. oktober med påfølgende fire forestillinger.

– Dette er en omstillingsmusikal som ser på et samfunn som er i endring fra et stolt kunnskapssamfunn til en usikker framtid, sier Linda Langmo Alne, som er en av aktørene. Hun kommer fra Fustvatn i Vefsn og bosatt på Nesna.

«Kampen om Nesna» er en samtidsmusikal som tar pulsen på en liten kommune på helgelandskysten og det dramaet som oppstår når en viktig institusjon flyttes til fylkeshovedstaden. Søskenparet Frida og Frank har aldri vært enig om noe som helst, og det er de heller ikke denne gangen. Mens Frida slåss for bygda si, har Frank for lenge siden forlatt lille Nesna for noe som er større.

– Familien Evensen står sentralt i denne fortellingen som på ingen måte er politisk korrekt, sier Alne. Musikalen tar publikum med inn i et kaos av ulike meninger i bygda, samt søskenkrangel på høyt nivå. Så hvordan skal man klare å overleve når man ikke klarer å stå sammen? Det handler om by mot land, rødt mot blått, det gamle mot det nye.

– «Kampen om Nesna» er en fortelling med lattermilde og alvorlige øyeblikk, mange musikalske høydepunkter krydret med sceniske overraskelser. Og selvfølgelig går det bra til slutt.

Musikalen er et samarbeidsprosjekt mellom Nordland Teater, TeaterZahl og Nesna musikk og kulturskole, og lokale amatørsangere, skuespillere og musikere.

Manus og komponist: Espen Alvim. Regi og scenografi: Kristin Jørgensen ved Nordland Teater. Koreografi: Sunniva Lorentzen Kildal. Regi-ass, sufflør og inspisient: Heidi Tandberg og Kine Lyngås.