Alstahaug

Nasjonaldagen: Det vil være gudstjeneste i Sandnessjøen kirke og bekransning av minnestein, før 17. mai toget starter fra Bjarnetjønna og Sandnesskole. Sammenkopling av togene ved Lavvollen. Borgertogdelen kommer inn i toget fra Nessgata. Toget går til Petter Dass hvor det vil ble holdt taler, sang og korpsmusikk. Det blir kafé og aktiviteter på skolene fra klokken 13.00, og gratis kino på Kulturbadet klokken 16.00.

Byttekveld på Frelsesarmeen: Frelsesarmeen på Helgeland oppfordrer alle til å ta en opprydning i skapet og ta med deg klær som du ønsker at andre skal få gleden av til Frelsesarmeen onsdag 23. mai. Her kan du finne noe du liker og ta med deg hjem igjen. Bli gjerne igjen og ta en kopp kaffe, og slå av en prat med en bekjent eller ukjent. I denne omgang ønsker Frelsesarmeen kun klær for kvinner og barn.

Brønnøy

Treffpunkt: Kreftforeningen inviterer til treffpunkt for barn mellom 6 og 16 år som har alvorlig sykdom i familien, eller har opplevd at noen som står dem nær har dødd. Treffpunkt holdes på Slottet onsdag 23. mai. Påmelding.

Dønna

Nasjonaldagen: Fellesarrangementet i regi av kommunen består av tog fra Dønnahallen, kulturinnslag og taler i hallen. Underveis i togruten blir det lagt ned blomster ved Fiskerbautaen

Tone Andersen holder tale for dagen på Dønnes 17. mai. Leker for barna, boklotteri og åresalg. Salg av middag, kaffe og kaker.

Det blir også leker for barna og 17. mai-feiring på Solkverv, Bjørn grendehus og Løkta. Der er det også tog og underholdning av barnehagen og skolen.

Grane

Nasjonaldagen: Toget går fra kommunehuset til skolen 17. mai. Korpset spiller ute og det blir underholdning i hallen. Loddsalg, salg av mat, kaffe og kaker.

Hattfjelldal

Nasjonaldagen: I Hattfjelldal sentrum blir det festgudstjeneste, blomsternedleggelse, tog, underholdning, musikkinnslag, tale og barneleker. Det blir også tog, tale for dagen, leker og salg av mat både på oppvekstsenteret i Susendal og oppvekstsenteret i Varntresk. I Susendal blir det også konkurranser og loddsalg. Sion Hattfjelldal inviterer til 17. mai-fest på Sion klokka 17.00. Det blir tale, sang og servering.

Pinsen: Lørdag får Sion besøk av Håkon Fagervik klokka 18. Pinseaften feires pinsdagsunderet på torget i Hattfjelldal klokka 12 og videre på Sion klokka 18. Middag kan fås kjøpt på Fjellfolkets hus. 1. pinsedag blir det to møter, og talere er Roald Larsen, Kolbein Breivik og Ulf Eriksen. Frelsesarmeen fra Mo i Rana kommer også.

Tømmerfløting: Halle Heggli presenterer boka om tømmerfløting i Vefsna over 100 år som kommer til høsten. Hattfjelldal historielag er arrangør for bokpresentasjonen på Fjellfolkets hus onsdag kveld den 23. mai.

 

Herøy

Nasjonaldagen: 17. mai vil Herøy musikkorps spille i storstua på Herøy omsorgssenter. Etter det blir det tog, underholdning i Herøyhallen, parademarsj, taler for dagen og leker utendørs.

Leirfjord

Nasjonaldagen: På Leland er årets taler Grete Meisfjord Jørgensen. Det blir tog fra Leirfjordhallen og kransenedleggelse før feiringen fortsetter i kretsene. I Bardal blir det kirkekaffe på Wangbrygga med foredrag om Klara-flagget og Skipper Eli, film for barna på bygdehuset, leker og taler. Det blir tradisjonell 17. mai-feiring med leker for store og små og salg av kaffe og kaker på Tverlandet grendehus, Nybrotsheimen, ungdomshuset i Fagervika og UL Høgtun.

Pinsepub: UL Fram arrangerer Pinsepub på Tverlandet Grendehus lørdag kveld. Det blir typiske pubaktiviteter og quiz på storskjerm.

Vefsn

Språkkafé: I kveld onsdag inviterer Vefsn bibliotek og Røde Kors Mosjøen til språkkafé i bibliotekets lokaler. Her kan de som trenger det øve på muntlig norsk. Bilder, spill og aviser kan være nyttige hjelpemidler.

Konsert: Slomp spiller på Garasjepuben i kveld onsdag.

Nasjonaldagen: Det blir 17. mai-feiring på Remma bygdehus med aktiviteter for barna, salg av middag, kaffe og kaker. Vefsn unge strykere har kafe på Ungdomslokalet. I sentrum er det barnetog og borgertog. Tradisjonell 17. mai feiring med leker for barna, salg av kaffe og kaker på Mosjøen skole og Olderskog skole. Om ettermiddagen etter toget blir det historisk avduking av Speilglasskulen av museumssjef Kari Jacobsen.

Vårtrall: Gaukan inviterer til vårtrall på Baågneset grendehus fredag kveld. Det blir allsang, opptredener, kaffe og loddsalg. Blant annet skal Lukttindkaran, Korgen spories og Gaukan spille. Elin Marie Langmo skal synge en sang om Helfjellbygda.

Fru Haugans Hotel: Fredag og lørdag spiller C. O. P variert musikk i Fruen Bar.

Diskotek: Paulsen tur og aktivitet inviterer til diskotek på Topic tirsdag kveld.

Onsdagstur: Brurskanken turlag inviterer til gåtur opp til Panorama onsdag formiddag den 23. mai. Oppmøte ved Brubakk maskin på Andås.

Hagelaget: Vefsn Hagelag har åpent møte tirsdag 22. mai på Vefsn Landbruksskole. Det blir plantesalg, loddsalg og kaffe. Tema for måtet er årets planter og alle er hjertelig velkomne.