Garanterer julestemning med kirkekonserter

Thea Brinchmann Styve inviterer sammen med musikervennene Christoffer Nicolai Mathisen, Alf Marius Valan og Torstein Nilssen Nedrelid til julekonsertene "Jul på Helgeland. Disse arrangeres i Sandnessjøen, Leirfjord og Vega kirke.

Thea Brinchmann Styve inviterer sammen med musikervennene Christoffer Nicolai Mathisen, Alf Marius Valan og Torstein Nilssen Nedrelid til julekonsertene "Jul på Helgeland. Disse arrangeres i Sandnessjøen, Leirfjord og Vega kirke. Foto:

I 2013 bestemte Thea Brinchmann Styve seg for å stå på egne ben, og sammen med gode musikervenner, inviterte de til kirkekonsertene «Mitt hjerte alltid vanker». Fem år senere gjentar de suksessen.

DEL

Det har gått fem år siden Thea Brinchmann Styve for første gang inviterte til julekonsert i Sandnessjøen, Leirfjord og Vega kirke. Siden da har det skjedde mye. Thea har gjennomført utdanningen sin i Danmark, og flyttet hjem med samboer Glenn Andre Pedersen, og sammen venter de nå sitt første barn. Og hva er da mer naturlig enn å samle gode venner til nye kirkekonserter.

– Det har ikke blitt så mye tid til musikken de siste årene, og jeg merker at jeg har savnet det. Jeg gleder meg virkelig til dette. Årets konserter har vi kalt «Jul på Helgeland», smiler hun.

Gode venner

Med seg har hun gode musikervenner, både fra Leirfjord og Vefsn.

– Christoffer Nicolai Mathisen og Alf Marius Valan er fra Leirfjord. Christoffer er nå bosatt i Tromsø, mens Alf Marius jobber på Toppen i Mosjøen. Torstein Nilssen Nedrelid er fra Vega, og alle tre skal være med på konsertene. Både Christoffer og Torstein er frilansmusikere, og Christoffer har også sitt eget band, «Hollow Hearts». De var også med da vi arrangerte julekonsertene «Mitt hjerte aldri vanker». Vi har forsøkt flere ganger å arrangere julekonserter, men i og med at vi alle bor på ulike steder i Norge, så har det aldri klaffet. Før nå.

Først ut blant kirkekonsertene «Jul på Helgeland» er Leirfjord kirke, 17. desember, før de spiller i Sandnessjøen kirke 18. desember og Vega, 19. desember. Thea Brinchmann Styve garanterer julestemning.

– Det vil det bli. Masse julestemning. Vi har et repertoar av julesanger som er en blanding av tradisjonelle julesanger, og julesanger med en ny vri. Sangene vil passe for alle aldersgrupper, og vi har også med innslag av barnekor.

Dyktige musikere

I og med at ingen av dem bor i samme by, så må alle øve hver for seg.

– Det måtte vi også gjøre sist gang. Vi samles dagen før, og øver da sammen. Jeg har full tiltro til at dette skal gå bra, for dette er svært dyktige musikere. Vi håper å gjenta suksessen, og at mange tar turen innom kirkene for å se og høre på oss. Uansett, så skal vi gi jernet, smiler Thea Brinchmann Styve.

Artikkeltags