Gammel juletradisjon gjenopptas

JULETREFEST: Andelseierne i Kulturverkstedet har tatt  initiativ for å lage juletrefest for alle.

JULETREFEST: Andelseierne i Kulturverkstedet har tatt initiativ for å lage juletrefest for alle. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er mange år siden sist det var juletrefest på Kulturverkstedet, og nå gjenopptas tradisjonen.

DEL

Femte juledag blir det god julestemning med allsang, gang rundt juletreet, nisse med pakker til barna og åpen kafe for alle som vil slå av en prat.

– Det er så lite som skjer i romjula når det gjelder arrangement at andelseierne i Kulturverkstedet har tatt et initiativ for å lage juletrefest for alle, sier Reidun Kismul på vegne av arrangørene.

Det er husflidslaget, kunstforeningen, orkesterforeningen, museumslaget og Lydia-bryggas venner som står bak juletrefesten. Kismul minnes at det var stappe fullt av unger og voksne på tidligere juletrefester som ble arrangert da Brynhild Bing var primus motor og leder ved Kulturverkstedet.

- Nå viderefører vi den gode, gamle tradisjonen der folk samles i romjula, synger julesanger, går rundt juletreet, prater og drikker kaffe. Orkesterforeningen stiller med musikere i tillegg til at Ylva Fernros har lovet å ta med nykkelharpa.

– Alle ungene får en pose med noe godt i. Derfor ber vi om påmelding, slik at vi vet hvor mange barn som kommer, sier Reidun Kismul.

- Treet er pynta, nissen kommer, og alle er hjertelig velkommen til gammeldags juletrefest om ettermiddagen femte juledag, legger hun til.

Artikkeltags