Den store gavejakten

Torget: Lørdag var det mange mennesker som tok turen innom torget i Mosjøen sentrum for å gjøre en julehandel. Foto: Trond Odin Johansen

Torget: Lørdag var det mange mennesker som tok turen innom torget i Mosjøen sentrum for å gjøre en julehandel. Foto: Trond Odin Johansen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Julehandelen er i gang og gatene i Mosjøen er stappfulle av folk som skal på jakt etter julegaver.

DEL

For næringslivet i Mosjøen er desembermåneden en viktig del av den totale omsetninga.

Både Heidi Saue på Fransa, Torunn Kroken på Vita og Elin Nilsskog på Troill Belli forteller oss at julehandelen er godt i gang, men at det har sine oppturer og nedturer.

– For oss var fredag den dagen da julehandelen startet skikkelig. «Black Friday» har på en måte ødelagt litt for julehandelen, men julehandelen er i alle fall i gang nå, sier Heidi Saue på Fransa.

– Vi har bestandig trua på at julehandelen kommer til å bli bra. Målet er å ligge på det samme nivået som i fjor, forteller Saue.

– Målet vårt er å kunne slå fjoråret, og det ser jo veldig bra ut til nå, sier Torunn Kroken som er daglig leder på Vita.

– Julehandelen er viktig for den totale omsetninga fordi, som man vet, så er januar, februar og mars dårlige måneder. Da er det greit å få tjent inn pengene fra disse månedene en annen del av året, forteller Elin Nilsskog fra Troill Belli.

– Julehandelen er veldig viktig, men er ikke den eneste store oppturen i året. Vi har mange arrangementer i Mosjøen, som for eksempel Kippermocupen, Galleria, Tiendebytte, som gjør at det blir noen oppturer igjennom ett år, sier Saue.

I desembermåneden har butikkene inne på Sjøsiden og ute i gatene gått sammen om å ha langåpent. Butikkdriverne mener det er viktig å stå sammen om byen sin og samkjøre slik at de kan ha oppe samtidig, noe som trekker flere kunder.

– Folk kjøper veldig mye gaver, fordi de elsker å gi, samt at de elsker å få, avslutter Saue.

Artikkeltags