Se de fineste julehusene her

Vinnerhuset: Karoline Johnsen og Raymond Fagerheim vant julehuskonkurransen med dette huset. foto: privat

Vinnerhuset: Karoline Johnsen og Raymond Fagerheim vant julehuskonkurransen med dette huset. foto: privat

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Premiene for konkurransene om fineste julehus og julebutikk er delt ut.

Helgelendingen og Mosjøen næringsforening har i desember hatt en konkurranse gående om fineste julehus og fineste juleforretning. Publikum fikk stemme etter at en jury hadde gjort sitt utvalg. Nå har premiene blitt utdelt.

Løfter julebyen

– Dette har vært kjempeartig. Vi har oppmuntret til pynting i fellesskap. Slik løfter vi julebyen Mosjøen i felleskap. Pyntingen gjør det hyggeligere for de som handler og de som driver forretningsvirksomhet i Mosjøen, sier administerende direktør i Helgelendingen, Geir Arne Glad. Wias vant 1.plassen for fineste juleforretning, og har en belysning som gjør at de skiller seg ut i byen.

– I oktober utfordret jeg de ansatte med at de kunne pynte litt på fasaden, både fordi det ikke har vært gjort før og fordi det var konkurranse i år, sier administrerende direktør Odd Langvatn. De ansatte tok han på alvor mens Langvatn tilbragte en måned på jobb i Thailand.

6000 lyspunkter

– De tok av litt. Vi har en intern facebookgruppe, så jeg hadde en anelse om at det ble mer enn litt, men det var kjempestas. Vi har 6.000 lyspunkter i veggene nå, sier Langvatn.

Han vil spesielt rose Monica Sjånes, Trond Mortensen Solvang og Vidar Drag for gjennomføring og organisering av pyntingen. I premie fikk de en markedspakke fra Helgelendingen til verdi 50 000.

– Den skal vi bruke godt slik at vi får solgt enda flere billetter fra Mosjøen, sier Langvatn. Andreplass blant forretningene gikk til Fru Haugans hotel.

– Vi kjøpte mange nye lys i fjor, og har nesten 25.000 LED-lys som lyser, sier salgssjef Sverre Løvold Strand.

– Det ser helt fantastisk ut når man kommer fra Øya, roser Bjørn Larsen, leder i Mosjøen næringsforening. Totalt har to arbeidere brukt åtte arbeidsdager hver for å montere alt på Fru Haugans hotel.

– Vi har fått masse skryt for pyntinga og det er veldig artig. Nå når det er så veldig mørkt er vi avhengige av lys, sier hotelldirektør Ellen Løvold Strand. De vant en kontorstol fra Ja takk kontor.

– Jula er ei bra tid, og vi hadde lyst til å bidra. Vi får kanskje ikke med alle i Mosjøen næringsforening hver gang, men det er bra at vi kan være med på litt, sier daglig leder Tommy Sandmo.

Får sortert glass og plast

Tredjeplassen gikk til Nano, som vant renovasjon fra Retura til verdi av 5.000 kroner.

– Dette er kjempestas. Jeg hadde ikke forestilt meg premie, sier eier Trine Holmen. Hun har selv laget nisser og trær med motorsag.

– Vi har hatt et lite julemysterium. Hver helg har et nytt tre blitt pyntet med kuler. Det er litt artig, fortsetter hun, og er glad for premien.

– Vi har liten plass, og har mye avfall av glass og plast. Jeg tror naboene blir glade for dette også, smiler hun.

– Nå kan du få din egen glasskonteiner. Vi vil gjerne bidra til det lokale, og liker å gi premier som kan lette det økonomiske i drifta, sier markedskontakt i Retura, Kari Kanten.

I konkurransen mellom de private julehusene var det Karoline Johnsen og Raymond Fagerheim som stakk av med førstepremien som er ett års gratis strøm fra Helgeland Kraft.

– Vi har alltid sett på pyntede hus, og etter vi fikk oss hus selv synes vi det var artig å pynte det. Hvert år blir det litt mer. Det var en veldig artig premie, så nå kan det bli mer julelys til neste år, sier Karoline Johnsen.

– Vi bor ganske høyt opp, så folk ser det godt fra veien, og det er artig at det har blitt lagt merke til, fortsetter hun.

– Jeg synes det er greit at det blir pyntet til jul så Mosjøen framstår som en fin juleby, sier kunderådgiver i Helgeland Kraft Anne Hege Almås.

Gheorghe Ursu vant andrepremien blant julehusene, som er tur/retur flybilletter til Trondheim.

– Jeg tror det blir litt lengre, til Spania, men det hjelper mye, sier Ursu. Han har brukt ettermiddager og kvelder i to uker på å montere lys, og har pyntet mye i fem år.

– Comfort sa i år at hvis jeg var ferdig å pynte til 1.søndag i advent så skulle de bestille mat og vi skulle lage en feiring utav det. Vi tente lysene og rundt 30 naboer møtte opp, sier Ursu.

Artikkeltags