GoExtreme tilbyr helårsbasert opplevelsesturisme i Hattfjelldal. Snøskuterturer er et av tilbudene, og lørdag ble den første turen kjørt, fra Hattfjelldal Hotell til Sæterstad gård og tilbake. Guider på turen var Marius Daleng og Even Nyhagen.

17 skuterturister deltok på turen.

Enkelte av gjestene ble transporter fra Fru Haugans Hotel i Mosjøen.

Flere av skuterturdeltakerne var foruten fra Mosjøen også fra Namsos og Trondheim.

Venninnegjengen Elisabeth Bolstad, Heidi Wiik og Ann Karin Wiik Søttar fra Mosjøen ble med på turen til Sæterstad lørdag.

– Hvorfor blir dere med på skuter i Hattfjelldal?

– Heidi har en sønn som jobber i firmaet. Han tipset om turen, og Heidi ble kjempegira på opplegget og spurte meg om å bli med. Så ble også Ann Karin med, sier Bolstad lørdag før turen startet.

Forventninger

Hvilke forventninger har dere til turen?

– Spenning, fart og moro, kommer det enstemmig fra damene. Ja, også oppleve naturen fra en litt annen vinkel enn fra å gå på ski eller fra bil vinduet, sier Bolstad.

– Så du er ikke en ihuga skigåer som synes at skuter er overflødig?

– Nei absolutt ikke. Men jeg er veldig glad i å gå på ski også.

– Har dere mye erfaring med å kjøre skuter?

– Nei det er vel heller dårlig. Litt for mange år siden, men det går nok bra, sier Bolstad.

– Våre besteforeldre var fra Hattfjelldal så de husker det ble kjørt skuter når de var barn, legger Heidi og Ann Karin Wiik til.

Valg

Før turen lørdag står det 20 snøskutere utenfor veggen ved hotellet. Her er alt fra turskutere til maskiner som er laget for å kjøre i bratt terreng og som har mye motorkraft og såkalt høykambelte.

– Hvilken skutertype vil du helst kjøre?

– En som går litt fort. Jeg er glad i fart og spenning, sier Bolstad og ler.

Etter kaffe og mingling i lobbyen i hotellet går turen til til et utstyrsrom for valg av klær og hjelmer. Når alle har fått utdelt utstyret, går vi utenfor. Guide Marius Daleng forklarer nøye hvordan en skuter virker og hva man skal passe på før skuterne blir fordelt til deltakerne.

Sæterstad gård

Det er en spent gjeng som sakte, men sikkert kjører sine første meter på snøskuter.

Turen går gjennom variert landskap hvor vi kjører forbi Elsvatn, under landemerket og fjellet Hatten og videre til Finnesbukta hvor lokale ildsjeler har kokt bålkaffe til hele gjengen.

Etter en kort stopp kjører vi langs Røsvatn, inn til Sørdal og videre til Sæterstad gård. Her serverer Siri Kobberød fiskesuppe med røye, etterfulgt av kaffe og eplekake med krem, og kaffeost.

– Hva betyr skutersatsingen for Sæterstad gård?

– Vi har tatt imot skuterturister før, fra Sverige. Vi er glade for satsingen og håper at et godt samarbeid kan fortsette, sier Kobberød, før følget takker for seg og snur skuteren for retur til Hattfjelldal.

10 mil

Vel framme etter en 8 timers dag for noen og 10 mil på skuteren spør vi deltakerne om hva de synes.

– Fantastisk, moro og trygt. Trygge, omtenksomme guider. Frister til gjentakelse, kommer det i retur fra gjengen.