Gå til sidens hovedinnhold

FN-sjefen hørte polfarer Johannes fra Grane tale om klimaet

Artikkelen er over 6 år gammel

Johannes Bergli Breivik fra Trofors og resten av barna fra TV-serien Oppdrag Nansen stod lørdag på scenen under FNs klimatoppmøte i Paris.

– Vi bryr oss om klima. Vi står foran dere i dag for å tale av alle verdens barn. Tidligere i år gikk vi til Nordpolen som den yngste ekspedisjon noensinne, uttalte ekspedisjonsdeltaker Erika Gjelsvik til publikum.

I salen satt blant andre FNs generalsekretær Ban Ki-moon, Norges utenriksminister Børge Brende og den franske miljøvernministeren Segolène Royal.

–  Klimaet endrer seg, og det er ikke en positiv endring. Vi vet alt om det. Problemene er mange, men løsningene er enda flere, sa Johannes Bergli Breivik til tilhørerne.

Det skriver NRK.

I april nådde barna Nordpolen, etter å ha tilbakelagt de siste 115 kilometerne på seks dager. De gikk sju timer hver dag gjennom isødet.

På klimatoppmøtet i Paris skal verdens land bli enige om hvordan de vil løse klimaproblemet. Landene skal komme fram til et langsiktig klimamål fram mot 2050. I tillegg skal alle land melde inn mål for hvordan de skal kutte i sine utslipp.

Partene må bli enige om hvordan de skal måle og rapportere om arbeidet med utslippskutt går fremover, ifølge FN.

Kommentarer til denne saken