Fra 1. juli tilbyr SpareBank 1 Helgeland leasing, salgspantlån og forbrukslån for både private og bedrifter på Helgeland gjennom sitt nye finansselskap SpareBank 1 Finans Nord-Norge.

– Et samarbeid mellom de to største bankene i nord på gode tjenester og produkter kommer kundene til gode, samtidig som vi utvikler kompetanse sammen, sier direktørene for henholdsvis privat og bedriftsmarkedet i SpareBank 1 Helgeland, Dag-Hugo Heimstad og Bjørn-Tore Brønlund i en pressemelding.

På bedriftsmarkedet er det en ekstra satsing på leasing med dedikerte lokale rådgivere og gode digitale løsninger. I tillegg vil de største kundene og forhandlerne får en egen kontaktperson i Børre Midtgard.

Tidligere samarbeidet SpareBank 1 Helgeland med Brage Finans som ikke hadde full integrasjon med nett- og mobilbank. Framover vil kundene få god oversikt over alle nye lån som bil, båt og andre smålån direkte i nett- og mobilbank.

I forbindelse med det strategiske samarbeidet mellom de to nordnorske sparebankene vil SpareBank 1 Helgeland ha en eierandel på 15 prosent av Regnskapshuset og Eiendomsmegler 1 Nord-Norge, og vil fra 17. oktober også ha 15 prosent eierskap i SpareBank 1 Finans Nord-Norge.

– Med vårt nye samarbeid blir vi et fullservice finanshus der kundene får alt på ett sted; bank med skadeforsikring og pensjonsordninger, leasing og finansiering til bil, båt og andre kjøretøy, regnskapshus, eiendomsmekling og næringsmekling, sier Heimstad i pressemeldinga.

Lokalbanken er opptatt av å ha lokal styring og eierskap der beslutningene blir tatt raskt og nært der kundene bor på Helgeland, og samtidig utvikle kompetanse i banksektoren i nord.

– SpareBank 1 Finans Nord-Norge er en ledende leverandør av finansieringsløsninger og vi ser fram til samarbeidet, sier Heimstad.

SpareBank 1 Helgeland ble en del av SpareBank 1-alliansen i mars for å skape en sterkere og bedre bank for kunder, ansatte og samfunnet. Stadig flere brikker av avtalen mellom SpareBank 1 Nord-Norge og tidligere Helgeland Sparebank faller på plass.

18. oktober er alle transaksjonene gjennomført, samtidig som kunder og ansatte fra SpareBank 1 Nord-Norge på Helgeland blir en del av SpareBank 1 Helgeland.