(RanaBlad): Kollisjonen mellom et godstog og en gavemaskin skaper utfordringer for Vy. Kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby forteller at det blir noe forandringer i ruteproduksjonen på Nordlandsbanen.

– Det blir av naturlige årsaker ikke satt opp noe nattog med sovekupeer på Nordlandsbanen natt til søndag, sier han.

De reisende vil blir fraktet sørover til Dunderland med et Talbot talent motorvognsett, som heter Type 93 i Norge. Dette er det toget mange omtaler som Agenda-toget, selv om begrepet Agenda-tog ble fjernet i 2001. Lundeby erkjenner at det er vanskelig for Vy å bli kvitt Agenda-navnet. Spøkefullt antyder has at kanskje SJ, som skal ta over som operatør på Nordlandsbanen, makter det.

– Mellom Dunderland og Mo i Rana vil passasjerene bli fraktet med buss eller taxi. Sørover fra Mo i Rana skal med sittevogner, sier han.

Lundeby forteller at inntil Nordlandsbanen er åpnet igjen vil Vys trafikk på strekningen gå tilnærmet normalt mellom Trondheim og Mo i Rana. Så blir det taxi og buss mellom Mo i Rana og Dunderland, får man blir fraktet til Bodø med tog.

– Hvor mange passasjerer skal reise med nattoget i natt?

– Jeg har ikke tall på det, men normalt er det natt til søndag vi har færrest passasjerer på denne strekningen. Det er kun på Nordlandsbanen Vy kjører nattog natt til søndag, sier kommunikasjonssjef Lundeby.