«Ingen må heller fortelle oss at barn og unge har godt av å bli eksponert for alkohol på nok en arena»

Av

Rødt kort til fotballøl

DEL

LederFotballforbundets ønske om å selge øl på norske fotballarenaer har fått blandet mottakelse. Noen hilser forslaget velkommen med et høylytt «på tide», mens andre fnyser av forslaget som etter planen skal trå i kraft kommende sesong. Vi er enig med sistnevnte og holder fast ved at idrett og alkohol ikke hører sammen.

Kippermoen, Stamnes Arena eller for den del Sagbakken blir neppe hyggeligere å oppholde seg på med en øl i neven. Sure septemberlørdager med regn og blåst blir mare marginalt mer til å holde ut dersom det blir mulig å drikke øl før kamp og i pausen. Og ingen må heller fortelle oss at barn og unge har godt av å bli eksponert for alkohol på nok en arena. Idrettsanlegg fra Nordkapp til Lindesnes bør fortsatt være alkoholfrie.

Fotballforbundet har de siste dagene understreket at frislippet ikke betyr grønt lys for salg og servering ute på selve tribunen. Det vitner om at det finnes en slags forståelse av hvor grensen går, også i Fotballforbundet. Et generelt fri-slipp ville garantert ført til stygge scener som ville gjort fotballens stempel som familieaktivitet til skamme.

Argumentet om at Fotballforbundet med dette grepet vil komme dagens forskjellsbehandling til livs lever vi godt med. Klubbene må gjerne invitere gjester – gjerne fordums profiler – til kampene sine og traktere dem som de lyster. Både med øl og det som sterkere er på et avgrenset område. Hvorvidt profilene slik ønsker å gi avkall på statusen som rollemodell blir deres sak.

Det er kommunene som til syvende og sist skal avgjøre om norske fotballarenaer også i fortsettelsen skal være alkoholfrie. Simpelthen ved å si ja eller nei til bevilling. Vi håper svaret gir seg selv. Ikke minst av hensyn til barn og unge som også i framtida bør ha ei lekegrind hvor ikke alkohol står i sentrum.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags