Informerer befolkningen og hyttefolk via video: – Det kommer mange spørsmål om opphold på hytte

Ellen Schjølberg, ordfører i Grane kommune, snakker til folket i en video som er lagt ut.

Ellen Schjølberg, ordfører i Grane kommune, snakker til folket i en video som er lagt ut. Foto:

Ordfører Ellen Schjølberg har tatt i bruk video for å informere innbyggere og hyttefolk.

DEL

Grane kommune oppdaterer jevnlig sine nettsider med informasjon om status i kommunen når det gjelder korona, og retningslinjer når det kommer til stengninger, karantene med mer. Det var per 20. mars ingen påviste smittetilfeller i Grane kommune, og det var siste rapportering om smittetilfeller i kommunen.

I en video snakker ordfører Ellen Schjølberg til innbyggere og hyttefolk om hytteforbud, dugnad, kontakttelefon og mer.

– Det kommer mange spørsmål om dette med opphold på hytte, og det tar kapasitet. Vi ønsker å bruke kapasiteten på det som er viktig smitteforebyggende og annet beredskapsarbeid. Vi ber dere om å være litt tollerante og forstå de forskjellige begrensningene sin intensjon. Det er å forebygge smitte både i Grane, på Helgeland og i Norge, sa Schjølberg i en video fredag.

Hun opplyste også om at kommunen fortsatt er i full beredskap, selv om det ikke er påvist smitte ennå.

– Vi slapper ikke av, sier hun, og utdyper til Helgelendingen:

- Krisestaben har daglige møter på ukedagene og ser an behovet i helgene. Det er en veldig spesiell situasjon. Vi har brukt et meldingssystem for å sende ut direkte informasjon til innbyggere og hyttefolk, og har fått gode tilbakemeldinger på det, sier Schjølberg.

Samtidig oppfordrer hun store og små til å være ute.

– Det er kjørt opp skuterløyper og det er fint vær, så vi vil oppfordre folk til å gjøre noe som er bra for dem ute, sier hun.

15. mars besluttet Grane kommune at ordinær restaurantdrift må stenges, mens take away er tillatt. Trixie restaurant å bar valgte selv å stenge restauranten helt fra 17. mars, også take away.

Artikkeltags