Fire medlemmer i Mosjøen tennisklubb spilte i helga NM for lag i tennis i Trondheim. Der møtte de Trondheim tennisklubb sitt andrelag, NTNUI og Steinkjer tennisklubb.

– Dette er det de tidligere kalte Divisjonstennis og som klubben sist deltok i tilbake i 2008. Mosjøen stiller i 4. divisjon, sier Marthe Steinsdatter Bergmann.

Åpnet med seier

En lagkamp består av fire singlekamper og to doublekamper. Mosjøen har ikke innendørsmulighet, så de må spille alle kampene på bortebane i tilfelle regn.

Etter 14 års pause slo de til i helga. Mosjøen slo Trondheim 5–1 og Steinkjer 6-0, før de til slutt måtte gi tapt 6–0 mot Steinkjer.

– Det var Ola Monsen som i fjor foreslo at Mosjøen tennisklubb burde prøve seg i divisjonstennisen igjen, sier Eivind Pedersen.

Klubben har de siste årene jobbet en del med rekruttering av yngre spillere, og i den forbindelse har vi fått klubbtøy med egen logo.

Kø for å spille

– Det er viktig å profilere oss, så vi tenkte at vi gamlegutta må gjøre vårt for å få litt oppmerksomhet rundt klubben. Vi er rundt 45 medlemmer i klubben, men kunne sikkert vært over 200, sier Pedersen.

Aktiviteten er høy på de to kommunale banene som er åpne for alle, det er faktisk kø for å få spille. Siden det er gratis å spille, er det ikke så mange som melder seg inn i klubben.

– Klubben disponerer helt for seg selv en grusbane, så vi må bare bli flinkere til å få fram fordelene med det å spille på grusbane og komme inn i et sosialt nettverk med likesinnede. Vi har ikke innendørsbaner, men har trening for barn og ungdom én gang i uka på parkett i idrettshallen gjennom vinterhalvåret, sier Pedersen.

Rundt 10 barn og ungdom er med på disse.

Tapte mot studentene

– Vi hadde egentlig ingen forventninger i comebacket, siden vi ikke kjente nivået på de andre lagene. Det var derfor gledelig at vi slo både Trondhjems TK 2 og Steinkjer TK. NTNUI har et høyt nivå på alle sine spillere, så det ble overkjøring fra de unge studentene, sier Pedersen.

Det blir nye kamper seinere i år.

– Hele laget vårt er fornøyd med helga, og vi ser fram til de resterende kampene mot Bodø og Tromsø til høsten. Vi har lyst til å gjenta dette til neste år, sier Eivind Pedersen.