Ildsjeler søkes: - Hva hadde vel Vefsn vært uten frivillighet?

- SEND INN FORSLAG!: 5. desember er Frivillighetens dag og i den forbindelse blir det utdeling av Vefsn kommunes frivilligpris. Martha Mikalsen, Roar Seljevoll og Trude Sanderud Haaland - med Bård Svendsen i armkroken jakter på gode kandidater og vil ha forslag fra folket. Bjørn Inge Aufles var ikke til stedet da bildet ble tatt.

- SEND INN FORSLAG!: 5. desember er Frivillighetens dag og i den forbindelse blir det utdeling av Vefsn kommunes frivilligpris. Martha Mikalsen, Roar Seljevoll og Trude Sanderud Haaland - med Bård Svendsen i armkroken jakter på gode kandidater og vil ha forslag fra folket. Bjørn Inge Aufles var ikke til stedet da bildet ble tatt. Foto:

Kjenner du noen som fortjener en påskjønnelse for frivillig innsats?

DEL

Da vil Trude Sanderud Haaland, Martha Mikalsen, Roar Seljevoll, Bård Svensen og Bjørn Inge Aufles hører fra deg. De utgjør komiteen for Vefsn kommunes frivilligpris 2020 og jakter på noen som utmerker seg med entusiasme og dugnadsånd.

En hyllest

– Vi ønsker å gi en hyllest til noen som har stått på over lang tid og gjort en innsats for lokalsamfunnet. Det kan være enkeltpersoner, idrettslag, organisasjoner, aktører i kulturlivet, 4H, speider, kor, korps, teater, revy og så videre, sier Trude – som er leder for folkehelse og frivillighet i Vefsn kommune.

– Det er mange ildsjeler rundt omkring og det er viktig at vi som samfunn ser dem, og verdsetter det som blir gjort. Hva hadde vel Vefsn vært uten frivillighet? spør hun.

KOMITE: Trude Sanderud Haaland, Roar Selgevoll og Martha Mikalsen representerer henholdsvis Vefsn kommune, utvalg for folkehelse, infrastruktur og klima, og kulturlivet. I tillegg stiller Bård Svendsen for idrettsrådet og Bjørn Inge Aufles som har lang erfaring med frivillig arbeid.

KOMITE: Trude Sanderud Haaland, Roar Selgevoll og Martha Mikalsen representerer henholdsvis Vefsn kommune, utvalg for folkehelse, infrastruktur og klima, og kulturlivet. I tillegg stiller Bård Svendsen for idrettsrådet og Bjørn Inge Aufles som har lang erfaring med frivillig arbeid. Foto:

Flust av foreninger

Frivilligprisen ble utdelt første gang i 2001, men med godt over 200 registrerte frivillige lag og foreninger skulle det være nok av kandidater å velge mellom også i år.

– I tillegg er det en god del som ikke er registrert.

Tid og sted for utdeling av frivilligprisen er ikke bestemt, men det blir sentrumsnært og i forbindelse med Frivillighetens dag 5. desember. Prisen er på 5.000 kroner, samt heder, ære, blomster og diplom. Fristen for å sende inn forslag er 25. november.

Tennis og hytteliv

– Bidrar dere med frivillighet selv?

– Ja, som forelder. Jeg sitter i styret for tennisklubben, uten at det er en idrett jeg bedriver selv, melder Martha, mens Roar gjør en innsats for slalåmklubben.

– Og jeg er med i hytteforeninga. Og så stiller jeg opp for mine barna. Akkurat nå går det i volleyball, sier Trude. Bård Svendsen, som deltar via nett, stiller som dommer og styremedlem i håndballklubben.

– Og så er jeg leder i idrettsrådet.

For fellesskapet

– Hvorfor stiller dere opp?

– Det gir meg mye tilbake, å se at man får til ting, og bidra til at spesielt barn og ungdom får en aktivitet som de synes er artig, sier Bård.

– Det skal lite til for å glede andre, og det er utrolig givende å delta på dugnad. Det gir en fellesskapsfølelse i en klubb å vite at man har bygd noe i lag, melder Roar.

– Frivillighet er jo limet i samfunnet, mener Martha.

– Jeg synes dugnad er kjempesosialt, og har blitt kjent med andre foreldre på den måten. Og så sies det jo at frivillig arbeid er helsefremmende, smiler Trude.

– Jeg tror også at de som har vært aktive siden de var unge, selv får gleden av å delta på dugnad.

– Gi folk gode rammer

Det kan lett bli en tendens at samme folket går igjen i styre og stell. Bård tror ikke det nødvendigvis handler om at de som lener seg på andre, ikke gidder selv.

– Det er mange som tror de ikke kan, fordi de aldri har blitt spurt. Selv har jeg trent 4. divisjon damer, men aldri spilt håndball selv. Det handler om å gi folk gode rammer.

– Det er mange som ønsker å bli spurt. De sier ja hvis de får et konkret spørsmål, sier Martha.

Disse har fått Vefsn kommunes frivilligpris

2001: Kjell Karlsen, Vefsn Røde Kors

2003: Turid Myrnes Olaussen, Demensforeningen

2005: Ester Solvang

2006: Aud Fagerheim

2007: Otto Grundstad

2008: Andreas Kjærstad

2009: Mosåsens Venner

2010: Rolf Lorentzen, Vefsn Røde Kors Hjelpekorps

2011: Mosjøen Sanitetsforening

2012: Øystein Moldrem, Mosjøen IL og Kenneth Solli, Drevja IL

2013: Torstein Einrem og Per Tomas Eiterstraum, VJFF

2014: Steinar Burbakk, Brurskanken Turlag og Helfjell UL

2015: Tonje Christina Kristoffersen, Mental Helse Ungdom

2016: Oddgeir Johansen, Vefsn Røde Kors Hjelpekorps

2017: Gunnleiv Birkeland, Olderskog IL og Reudar Lundestad, Brurskanken Turlag

2018: Ingen prisutdeling

2019: Termik

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken