Per Sandberg til Frp-Jørstad etter historien om tabbestolen: – Når IKEA ikke får det til, leverer vi

GULT ER KULT: Denne stolen bør være harmløs i dusjen, ifølge Per Sandberg (innfelt).

GULT ER KULT: Denne stolen bør være harmløs i dusjen, ifølge Per Sandberg (innfelt). Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Den folkelige Frp-politikeren Claus Jørstad har fått internasjonal oppmerksomhet med sin advarsel om IKEA-stolen. Den egner seg angivelig ikke som stol å ha i dusjen. Nå får han hjelp av en rekke Frp-topper.

DEL

(iFinnmark): Claus Jørstad fra Alta skrev en fortelling på IKEAs Facebook-side om «kapteinen» og mannskapet hans, «de to båtsmenn», som kan finne på å skli sine egne veier når det er mye såpe på dekk. Mer behagelig ble det ikke da en «båtsmann» skled ned i hullet på dekk og utvidet seg så mye på grunn av kokvarmt vann, at stolen hang fast og dinglet bak ræva. Ikke før varmtvannet tok slutt, krympet båtsmannen til normalt størrelse. Jørstad avrundet sitt innlegg til IKEA ved å spørre om interiørgiganten har stolen i gul farge, noe IKEA svarte humoristisk på at de ikke anbefaler og ikke vil hjelpe ham med. 

Historien har blitt gjenfortalt i en rekke medier i flere land, deriblant i Sverige, England, Ungarn og Island.

Les historien her: Claus hadde en ubehagelig opplevelse med en Ikea-krakk. Nå har titusener lest om historien hans.

Får hjelp fra Sandberg og kompani

Og i disse dager hvor Fremskrittspartiets programkomité har samlet seg ytterst i Senja med intense 20-timers økter for å stake ut framtiden til partiet, der har alle Frp-toppene fått med seg historien til deres partifelle Claus Jørstad. Og den like folkelige politikeren Per Sandberg har en løsning på problemet. De har nemlig funnet en gul stol med store nok hull til at «båtsmennene» ikke blir utsatt en ulykke på dekk.

– Når ikke IKEA klarer å få det til, leverer programkomiteen. For oss tok det bare et par timer å hente fram en sånn gul krakk. Det sier noe om handlekraften til komiteen, sier han.

Og under streker at de klarte det selv om de oppholder seg ytterst i Senja, langt unna storby og handelssenter.

– Det er i nord det skjer, sånne store konsern som IKEA er på vei ut. Her i nord leverer man selv uten infrastruktur. Det er framtiden, sier han.

Stolen fant de et gammelt postbygg på Skaland hvor et ektepar har modernisert bygget, som nå heter Basecamp Senja.

– Det var i en av lokalitetene at vi fant en slik krakk, sier Sandberg.

Tor verden med storm

Innlegget til Claus Jørstad har fått 6.200 kommentarer på Facebook og 13.400 delinger. iFinnmark har ikke lyktes å få en kommentar fra Alta-politikeren.

Men litt diktning er det, ifølge Jørstad selv.

– Haha, deler av historien er nok en skrøne. Hva som er sant og mindre sant går ikke inn på her. Men jeg kan bekrefte at jeg kom på denne historien da jeg satt i dusjen, på krakken. Det er jo sånn at man plutselig kan komme på slikt, og det var det som skjedde her. Jeg satt der og oppdaget plutselig at krakkbruken kunne få uheldige konsekvenser for en dusjende mann, sa han til Altaposten, som omtalte IKEA-innlegget først.

– Er Claus den mest internasjonalt kjente Frp-politikeren nå?

– Det vet jeg ikke, han er kjent i Sverige i alle fall, sier Per Sandberg og ler.

Like det folkelige Finnmark

Sandberg har i mange settinger fortalt at han liker Finnmark veldig godt. Og det skyldes nettopp den gode lynne og humoren folk fra Finnmark har.

– Vi må ha mer av sånt. I en samfunnsdebatt trenger vi mer av den type personer som kan få oss til å smile og få oss i godt humør. Eller er alt så alvorlig at det vi foretar oss kan få alle til å gå rundt å skule på hverandre. Dette letter dialogen mellom folk. Og det finnes mange av denne type personer i Finnmark, derfor er jeg så glad i Finnmark.

– Blir denne IKEA-stolen en del av programmet til Frp?

– Kanskje vi skal ta det med i omslaget eller noe, jeg vet ikke. Men jeg tror at alle som har vært med på møtet i dag, vil huske på denne stolen.

Her er innlegget

Den som ikke har Facebook, kan lese innlegget her:

Heisann!

Kjerringa dro mæ på ræk i hele søkksvære butikken dokkers, som va omtrent like stor som kjæften til naboen da han stod å kjæfta på kjerringa i stormen.

Nåvæl, etter å ha traska på meg liktorn og slitt ut ullsokkan, så endte æ opp med å anskaffe mæ den hær lækkerbissken så æ kunne kvile ræva mens æ dusje. Æ testa den først i butikken, med klær på. Kjærringa mente æ måtte det skjønne dokker.

Ho trudde forøvrigen at eskaperiet va en sånn sak å sette blomsterpåtta på, den tøvsjura, men æ pekte nu på etikkætten som sa "krakk". Så da vant æ den krangeln, for en gangs skyld.

Væl jæmme plasserte æ møbelemanget i dusjen, og skritta inn. Uten klær den hær gangen.

Æ plasserte ræva rolig ned på stolen, og satt dær mens æ såpa inn mitt legeme. Inkludert skippern og hans to båtsmenn. Som dokker skjønne e skippern kaptein dær nede, og båtsmenn betyr de to nøttern som dingle, men siden dokker e svænsk, og æ vet dokker i sverige ikke e så steike glad i direkte beskrivelsa av kroppens forfruktningsapparat, så kalle æ dæm for skipper og båtsmenn.

Så, når det blir såpa på dekk, og kaptein med mannskap e like fortumla av skumføyken, ja da begynne dæm å skli som fulle sjøfolk! (haha, så dokker ka æ gjor nu, hæ? Haha, æ brukte en beskrivelse av sjøfolk på sjøfolk!)

Uansett, som sagt va det like glatt på dækk som hårsleiken til naboen da han lekte seg med å trøkke brylkrem i håret i sin ungdoms glanstid. Ja, sælfølgeli va det glanstid, for brylkræmen hadde mye glans.

Da skjedde det nokka. Ene båtsmann sklei ubemærka avgåre, og så sitt snitt til å skli ned i ene hollet på krakken (se bildet). Det hær mærka æ ikke først, å såm man vet bruke ting å utvide sæ i varmen. Og når en båtsmann blir kokvarm, ja da blir han åsså å utvide seg æsktra mye.

Det hær mærka æ ikke før æ skulle reise mæ opp, og mærka at krakken hang fast i ræva og dingla dær, og æ kjente at en salig smærte slo som lyn ned i mæ. Den helsikes kommelpongen av en båtsmann satt fast i hollet!

Ikke klarte æ røre mæ, og ikke rakk æ mobilteflon som lå på vasken. Og ikke kunne æ rope på kjærringa, for ho hadde vel pinadø trudd at æ hadde amorøse tanka hvis æ ropte på ho fra dusjen.

Så dær satt æ. Og satt. Og spikkulerte og tænkte og fundamenterte. Ikke klarte æ å dytte båtsmann opp, og ikke farsken om æ klarte å trække han løs. Så æ satt der og spikkulerte litt til.

Etter å ha spikkulert en stund, slo det meg at æ ikke klarte å finne på nån goe idea. Og ikke ville æ ødelegge krakken heller, for da hadde bare kjærringa vunnet diskusjon allikavæl og sagt at den skulle vært blomsterpåtteholder.

Æ satt dær så lenge at varmvannet til slutt tok slutt, og som man vet, vet man at når varmvannet tar slutt, blir det kaldt. Fryktelig kaldt. Det ble kaldere enn smilet til svigermor da æ gifta mæ med dattera hennes.

Siden æ bynte å fryse, så tænkte æ iallefall at æ iallefall skulle forsøke å holde varmen mens æ spikkulerte og tenkte, så æ forsøkte forsiiiiiiktig å strække meg etter hårfønern... Og du vannvittige søkksvarte, gjett ka! Kulda hadde jo faktisk fått den dærre oppblåste båtsmann til å krømpe igjen, så med et plopp så va æ fri mann igjen! (iallefall fri fra stolen, om enn ikke fra kjærring og svigermor).

Så, nu har æ et spørsmål til dokker:

Finnes den hærran krakken i gul farge?

IKEAs svar

Responsen fra IKEA lot ikke vente seg. Lisa-Mari gir Jørstad svar på tiltale:

– Hei, Claus. Det va leit å hør at mainnskapet har vært ute førr fubaillføre og at det næsten blei en jobb førr redningsskøyta. Vi anbefal at du riv krakken ut av dusjkabinettet og bruka den tel å sett en fin blomst på, eller at du sett på den riktig uniformert og i riktig miljø. Skulle du vælg å behold den i dusjen må du pass på å vær godt kledd for neste sjøutfart. Her kain vi anbefal blant annet sydvest. Så tel ditt spørsmål så finnes MARIUS krakk kun i rød, svart eller hvit. Ønska dæ en fin dag videre. Med vænnlig hilsen, Lisa-Mari.

Artikkeltags