Kom mai du skjønne milde...Fineste tida for isfiskere og skifantaster, bare man lar rein og elgen være i fred under kalvinga. Muligheter overalt på Helgeland!

Men, hvorfor må enkelte hyttefolk trosse kommunale forskrifter om dårlige veger og vegstengning? Du er pliktig til sjøl og orientere deg om vegene, og dette er årvisst, det vet alle.

Unkervatn sør har nå vært stengt i to uker, etter påsketrafikkens herjinger, første uka måtte vi kjøre skuter over vatnet for å komme til sivilisasjonen. Og nettopp pga liten trafikk, er vegen kjørbar no, men fortsatt forbeholdt fastboende for nødvendig kjøring, jobb, skoleskyss, for til dyra...

Men hvorfor må noen kjøre for å hente ut en snøskuter med stor 4hjulstrekker og tilhenger, når vegen er fri 49 andre uker i året!? Og ja, kommunen har t.o.m. lagt til rette for at hyttefolk kan parkere på andre sida, er det ikke til sånt bruk man har skuter på hytta? Og så ryktes det til andre hyttefolk at vegen er fin, bare tut og kjør, sånn går no dagan da til vegen tørker opp. Men dette er årvisst, så vi fastboende må bare belage oss på å ikke få Helgelendingen i postkassa, kanskje skader på bilen og mye ekstra bryderi.

Hilsen

en fastboende uti "huttiheita"

Jan Sundset