Hvor blir det av filmbyen Mosjøen?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Leserbrev For et år siden tok film- og kulturlivet initiativ til en klynge for film- og kulturproduksjon. Aleksander Nordås, Simen Nyland, Ronny Steffensen og Marit Thrana ba om å få overta en av fabrikkbygningene på Nesbruket. Ideen er fantastisk, og bør ikke stoppe fordi bygningene ble sanert.
Ordføreren inviterte dem til å se på tomter over en kopp kaffe, men siden har det vært helt stille. Hva er det vi venter på? Her har vi svært dyktige mennesker som brenner for sitt fag, sin kunst og sin hjemby. Folk som skaper egne og andres arbeidsplasser og setter byen vår på kartet.
Vi har ikke råd til fortsatt stillhet og overlate kulturen helt til private initiativ. Ved å samle et mangfold av kreative i lokaler som innbyr til produksjon og samarbeid, kan vi få til enda større rekruttering til et miljø som allerede er unikt.
Det minste kommunen kan gjøre er å legge forholdene til rette, ved å sette av timer til å prosjektere filmbyen Mosjøen, Helgeland Studios eller hva vi nå skal kalle det til slutt. Dette miljøet trenger takhøyde i dobbel forstand. Store lokaler for rigging av filmproduksjon og større frihet til å utvikle film og kultur som næring.
Har vi lokaler som egner seg, eller må vi se på muligheten for å bygge nytt? Kan Jacobsenbrygga egne seg? Det vet vi ikke ennå. Men når vi vet hva vi trenger og hvor mye det koster, da er vi veldig nær en plan. Kulturskolen har ventet i snart en mannsalder for å få et sted hvor skolen kan samle sine aktiviteter. Vi risikerer at film- og kulturnæringene lider samme skjebne om vi ikke starter arbeidet nå.
Det neste kommunestyret bør ta mål av seg til å løse begge disse utfordringene. Dette handler mest om vilje til å satse, vilje til å planlegge og vilje til å jobbe sammen for vekst i kulturmiljøet og kulturnæringene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken