Gå til sidens hovedinnhold

"Hvis Tovåsen blir utelatt: Hva slags strategi har Vefsn kommune for et slikt utfall?"

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

HOVEDSYKEHUS OG VEFSN

Fra informert hold blir det opplyst at Sweco – planfaglig rågiver for Helgelandsykehuset 2025 – har vurdert fem av 22 tomteforslag å være egnet til å gå videre med. Av disse skal ingen av de foreslåtte tomtene i Leirfjord blitt med. Dette innebærer at TOVÅSEN ER UTE AV BILDET så langt. Nå er dette en innstilling, og saken behandles i styrene i Helglandssykehuset og Helse Nord. Men det bør ikke herske tvil om at Sweco er en svært viktig premissleverandør.

Og hvis så: Hva slags strategi har Vefsn kommune for et slikt utfall? Har man tatt høyde for en løsning med oppgradering av dagens sykehus i Sandnessjøen eller nytt bygg på Rishatten? Og hvem er klar til å jobbe med å få mest mulig av helsefunksjoner til Mosjøen i et slik bilde?

Leder for MON ble frikjøpt i halv stilling for «å følge med» i sykehusprosessen. Fra det hold er det ikke kommet et knyst på lang tid. Man skulle tro at denne ressursen skulle bidra til at ikke bare politikerne, men også befolkningen i Vefsn ble informert om det som skjer, og at man hadde lagt strategier ut fra flere scenarier.

Vår ordfører uttaler i dagens Helgelending at et stort DMS i Mosjøen vil ikke kunne realiseres på grunn av økonomi. Hva står da Vefsn igjen med?

Det fortelles at ranværingene er forbauset over hvor lett vefsningene gir seg, og lar initiativ og virksomheter bli overtatt av andre. I rekken av tilfeller opp gjennom årene er det kanskje ikke lenger forbausende, bare typisk?

Kjell Arne Engelsø, nestleder VTP

Kommentarer til denne saken