Hele taket blåste bort

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

- Glad ingen kom til skade.

DEL

I morgentimene blåste taket av huset til Eirik Moldrem i Husbrekka i Mosjøen. Familien var i gang med morgenrutinene da de hørte et stort brak.

- Jeg vet ikke om det var hele taket som forsvant da, eller om det bare var siste rest, sier Moldrem.

Store blikktakdeler har flydd over til naboene og gjorte skade på et av husene. Moldrem sier han er glad ingen kom til skade.

- Selv om det ikke er noe jeg kunne ha gjort med det som skjedde, er det trist at flere enn oss blir rammet. Det kan være livsfarlig med takdeler i lufta, så heldigvis ble ingen personer truffet, sier Moldrem.

Oppryddingsarbeidet foregikk for fullt både hos Moldrem og på nabotomtene da Helgelendingen var på stedet. Store takdeler lå spredd over plener og i trær, og kraftig vind gjorde jobben risikabel.

Lekkasje

Hos den uheldige huseieren er hele taket er borte på huset, og vannet har begynt å renne inn flere steder. Taktekkere er på stedet, men reparasjonsarbeidet er svært vanskelig i den kraftige vinden. Selv midlertidige reparasjoner må de vente med.

- Vi prøver å få sikra taket og hindre lekkasjer så godt som det lar seg gjøre, men vi må vente til vinden har løyet så vi tør å jobbe der oppe, sier Petter Ole Bjerknesli i Nordland tak.

For huseier handler det nå om å berge det som berges kan, og det som finnes av bøtter og kar er tatt i bruk.

- Jeg frykter jo at det skal komme vann inn i det elektriske anlegget.  Vi må få berget ut mest mulig, samtidig som vi må få dekket over ting. Jeg vil også takke politi, brannvesen, taktekkerne og opprydningsarbeiderne for å ha vært så raskt på pletten for å hjelpe, sier Moldrem.

Artikkeltags