Bjørkmo kaster inn håndkleet

FERDIG:Tove Mette Bjørkmo har fått mye kjeft i forbindelse  med ferje- og hurtigbåtrotet på Helgeland. Nå trekker hun seg som fylkesråd. Foto: Jon Steinar linga

FERDIG:Tove Mette Bjørkmo har fått mye kjeft i forbindelse med ferje- og hurtigbåtrotet på Helgeland. Nå trekker hun seg som fylkesråd. Foto: Jon Steinar linga

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Hild-Marit Olsen overtar som ny samferdselsråd og brønnøyværing får plass i fylkesrådet.

DEL

Tove Mette Bjørkmo trekker seg som fylkesråd for samferdsel etter eget ønske. Ifølge en pressemelding fra Nordland fylkeskommune stiller Bjørkmo som ordførerkandidat for Arbeiderpartiet fior hjemkommunen Sortland, og hun finner dette vanskelig å kombinere med rollen som fylkesråd.

Nå overtar Hild-Marit Olsen Bjørkmos jobb. Olsen er i dag fylkesråd for kultur, mljø og folkehelse.


Omrokkeringene gir plass til en brønnøyværing i fylkesrådet. Grete Bang rykker opp og er fra i dag ny fylkesråd for kultur, mljø og folkehelse.

Tove Mette Bjørkmo har hatt et tøft år bak seg. Hun har fått massiv kritikk for ferjerotet på Helgeland, og sist for å sette inn dårligere materiell på hurtigbåtruta til Træna.


Temperaturen har tidvis vært meget høy på Helgeland på grunn av Bjørkmo og fylkesrådets disposisjoner.

Så høy at Bjørkmo i et debattinnlegg i begynnelsen av denne månedene fant det nødvendig å be sine meningsmotstandere om å holde seg for gode til å bruke skjellsord og grove karakteristikker av dem de er uenige med.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken