– Finner ingen spor

Hundene Emma (11) og Felix (9 mnd) har vært savnet siden onsdag. Wenche Andersen ber folk ta kontakt med henne, politiet eller Elin Reinfjell om de har hørt eller sett noe. Begge foto: Privat

Hundene Emma (11) og Felix (9 mnd) har vært savnet siden onsdag. Wenche Andersen ber folk ta kontakt med henne, politiet eller Elin Reinfjell om de har hørt eller sett noe. Begge foto: Privat

Artikkelen er over 5 år gammel

Hundene Felix og Emma har vært savnet i Mosjøen siden forrige onsdag. Det er fortsatt ingen spor etter dem, og nå tror matmor Elin Reinfjell at hundene kan være stjålet.

DEL

Det var forrige onsdag at Emma, en Golden Retrivermix på 11 år, og Felix, en King Charles Cavallier på ni måneder ble borte i Marka i Mosjøen. Hundene var vant til å løpe løse rundt landbruksskolen og denne dagen var de som vanlig på en liten tur i området. Men hjem kom de aldri.
– Vi har ikke sett snurten av dem siden forrige onsdag. Vi har hatt letemannskaper ute i timevis hver dag, og det har ikke vært noe tegn etter dem. Ingen spor i nysnøen, og ingen som har verken sett eller hørt noe til Felix og Emma, sier en overgitt matmor Elin Reinfjell.

Leter overalt

Hundene ble raskt meldt savnet i sosiale medier og i media, men bortsett fra et tips, så har det ikke kommet inn nye opplysninger.
– Vi fikk telefon fra en dame som bor ved landbruksskolen om at hun så Felix og Emma. Hun kunne ikke huske hvilken dag det var, men etter hva hun har fortalt så tror vi at dette var på onsdag. Enten før eller etter at de ble observert på landbruksskolen.
Det har blitt lett i Leirfjord, Drevja, Trofors og Hundåla. Uten resultater.
– Vi har fått masse tilbakemeldinger fra folk som sier at de er på utkikk. Som leter der de er når de er ute på tur, men ingenting. Ingen som finner noen. Det var til og med noen som dro opp til hytta min i Fiplingdal for å se om hundene hadde kommet seg dit, men der var det heller ingen spor. Skutere har vært på fjellet og folk har kikket rundt i grøfter, men ingenting.

Tror de er stålet

Synske har kommet til i saken, og alle tips har blitt sjekket ut. Uten hell.
– Dette er veldig trist. Nå har det blitt til at vi tror noen må ha stjålet hundene. For de er så glade i folk at de hadde kommet til å oppsøke alle de hadde møtt. Vi tror at vi nå må lete utenfor Helgeland, og det føles litt som å lette etter en nål i en høystakke. Dersom noen prøver å selge Felix, så må alle som får tilbud om å kjøpe en slik hund sjekke om den er chippet. Felix er chippet, og han har også to pigmentflekker på nesen som ikke er svarte. De er veldig lett gjenkjennelige. Emma derimot er ikke chippet, og hun er en elleve år gammel blandingshund, så vi skjønner ikke poenget med å stjele henne.

Politiet kontaktet

Politiet er kontaktet og Reinfjell ber nå alle som har tips i saken om å kontakte dem eller henne.
– Vi vil gjerne ha Felix og Emma tilbake. Hvis noen skulle se dem så er det bare å rope på dem. De er glade i folk. Emma kan være litt skeptisk, men Felix er fryktløs. Og vi regner med at de er sultne nå, så lokk dem med mat, så kommer de garantert, sier Elin Reinfjell håpefullt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken