(Fremover): 21 år gamle Marit Ånes fra Mosjøen hadde en skrekkopplevelse onsdag. Hun hadde lånt bort den fem år gamle hunden sin, Daik, til en venninne som skulle vandre Norge på langs. I forbindelse med turen, reiste venninnen fra Evenes til Oslo, med hunden plassert i et bur i lasterommet.

– Etter et par timer ringer venninnen min og forteller at buret ikke ble festet skikkelig i lasterommet og at det hadde blitt slengt rundt og knust. Daik har nok hatt vill panikk og dermed klart å klore seg ut, sier Ånes til Adresseavisen.

Truet med å skyte hunden

Venninnen som hele tiden var uvitende til dramaet som utspilte seg, fikk en telefon fra Norwegian først ved landing i Oslo. Der fortalte de at hunden var løs i lasterommet og at hun selv måtte komme dit for å finne den.

– Og hvis den kom seg ut av flyet, truet de med å skyte den, sier Ånes til Adresseavisen.

Presseansvarlig i Norwegian, Daniel Kirchoff, har beklaget hendelsen overfor Ånes og presiserer at slike ting ikke skal skje. Han sier til Adresseavisen at selskapet skal gjøre hva som helst for å få hunden tilbake i toppform.

Følger opp saken

Kirchoff understreker at buret skal ha blitt forsvarlig festet. Norwegian tar saken alvorlig og vil undersøke språkbruken til den ansatte som truet med å drepe hunden.

– Skal dette ha skjedd, må vi bare beklage. Vi vil følge opp saken, sier presseansvarlig til Adresseavisen.

Norwegian har tilbudt seg å refundere flybilletten til Ånes og har også sagt seg villige til å erstatte buret.