Gå til sidens hovedinnhold

Bodøkvinne er nok en gang fratatt hunder grunnet dyremishandling

Artikkelen er over 4 år gammel

(Avisa Nordland): Mattilsynet har gitt hundeeier i Bodø aktivitetsforbud grunnet mishandling. Likevel avler hun nye, og selger de. Dyrevernalliansen mener slike saker ikke tas alvorlig nok av myndighetene. Det skriver NRK Nordland.

Kvinnen driver med hundeoppdrett og har på det meste hatt over 50 hunder og valper i boligen sin. Hun har blitt fratatt hunder både i 2010, 2014 og i 2015 grunnet dårlige levekår.

Fratatt valper

Tirsdag forrige uke ble kvinnen igjen fratatt fire valper.

– Bakgrunnen var at hun drev med oppdrett. Så ble det altfor mange hunder som hun hadde i sitt husvære. Hun drev salg av valper. Dette gikk over styr, og vi var inne flere ganger for å få ned antallet, sier Arnt Inge Berget i Mattilsynet til NRK Nordland.

Berget var med å hente hundene til eieren på tirsdag forrige uke. Han sier at Mattilsynet skal anmelde kvinnen, som allerede har aktivitetsnekt. Det betyr at kvinnen ikke får eie, avle, eller på noen som helst måte ha ansvar for hund, heter det i rapporten fra Mattilsynet.

– Mer enn det kan ikke Mattilsynet gjøre, sier Berget til NRK Nordland.

Alvorlig

Live Kleveland i Dyrevernalliansen støtter Mattilsynet.

– Det som blir en politisk vurdering er om denne typen dyremishandling er så alvorlig at man skal lovfeste andre mulige virkemidler. I så fall vil det være psykiatrisk tvungen behandling, eller forvaring, sier Kleveland til NRK Nordland og legger til;

– Jeg tror ikke politikerne vil vurdere denne type sak som så alvorlig, selv om den er det.

NRK har ikke lyktes i å komme i kontakt med dyreeieren.

Kommentarer til denne saken