Konfirmanter støtter Hope-skolen

INNSAMLING: Torsdag har de humanistiske konfirmantene bøsseaksjon i Mosjøen. Pengene går til vefsningenes egen skole i Gambia. Foto: Asbjørg Sande

INNSAMLING: Torsdag har de humanistiske konfirmantene bøsseaksjon i Mosjøen. Pengene går til vefsningenes egen skole i Gambia. Foto: Asbjørg Sande

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Torsdag 10. mars samler de humanistiske konfirmantene i Vefsn inn penger til «Hope Mosjøen skole Gambia».

DEL

– Vi har en gjeng med veldig motiverte ungdommer og gleder oss til torsdagens bøsseaksjon, sier Anita Nordås, leder i Human-Etisk Forbund Indre Helgeland lokallag i en pressemelding.

Humanisme i praksis

Også i år går pengene til skolen i Gambia som Helgeland Afrikaforening eier. Via fadderskap og gaver får om lag 140 barn mellom 3 og 9 år skolegang. Foreningen drives uten administrasjonskostnader og alt av innsamlede midler går til skolen

– I kurset til de humanistiske konfirmantene er menneskerettighetene et sentralt emne. Mot og engasjement er et annet emne. Bøsseaksjonen blir en konkret handling der konfirmantene får praktisere humanisme i praksis. Foreldrene bidrar med skyss, og noen skal steike vafler til ungdommene etter endt innsamling, sier Nordås.

Globalt engasjement

Onsdag samles konfirmantene til kurskveld for å høre Håvard Eide fortelle om Hope Mosjøen Skole Gambia.

– Han er akkurat kommet hjem fra en tur til Gambia og vi gleder oss til å se nye bilder og høre hvordan det går med barna på skolen, sier Nordås.

For en måned siden var konfirmantene med på rollespillet «På flukt» sammen med konfirmanter fra Alstahaug, Leirfjord, Herøy, Dønna og Brønnøy.

I løpet av 24 timer som somaliske flyktninger fikk de et realistisk inntrykk av hva det vil si å være på flukt.

De humanistiske konfirmantene i Mosjøen har sin seremoni i Mosjøen kulturhus lørdag 7. mai. Konfirmasjonsseremonien i 2017 er allerede satt opp og blir lørdag 6. mai.

– Påmeldingen til neste år starter i mai, og skjer på nettsidene til Human-Etisk Forbund. Vi håper på like mange engasjerte ungdommer neste år, sier Anita Nordås.

Artikkeltags