Gå til sidens hovedinnhold

Hulda Gunnlaugsdottir: «Pasientene kommer alltid først og det forandrer seg aldri»

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nye Helgelandssykehuset - vårt viktigste prosjekt

Vi har alle stått i stormen i lang tid. Helse- og omsorgsministeren har bestemt seg, og vi i Helgelandssykehuset skal levere på oppdraget vi har fått fra Helse Nord. Men hvis vi skal lykkes med dette oppdraget, og jobbe for å bli Norges beste lokalsykehus, er vi nødt til å skape én felles kultur i Helgelandssykehuset og trekke i samme retning. Det blir nå vårt viktigste prosjekt.

Da jeg startet i stillingen som administrerende direktør ved Helgelandssykehuset var en av mine største oppgaver å sørge for at det ble lagt frem et godt anbefalingsgrunnlag slik at Høie kunne ta sin beslutning om fremtidig sykehusstruktur på Helgeland. Samtidig har min viktigste oppgave vært å sikre at vi leverer høy kvalitet i vårt daglige arbeid med pasienter. Jeg har sagt det til det kjedsommelige, og jeg kommer ikke til å slutte å si det: Pasientene kommer alltid først og det forandrer seg aldri.

Det viktigste prosjektet for oss som jobber ved Helgelandssykehuset blir nå å samle og forene oss. Den interne kulturen ved Helgelandssykehuset preges i dag av å være forskjellig ved de tre sykehusene. Vi må ta det beste fra hvert sted og jobbe for å skape én felles kultur og ett sykehus. Og vi er allerede i gang. Vi har startet opp flere prosjekter og er nå helt i startfasen for å etablere en intern kultur og et samarbeidsklima som ruster oss for fasen vi nå skal inn i.

Selv om dette er et arbeid som skal gjøres internt i Helgelandssykehuset, så mener jeg at alle på Helgeland kan bidra til å lette dette arbeidet for oss. Hver dag går våre medarbeidere på arbeid for å gjøre en best mulig jobb for pasientene på Helgeland. Den offentlige debatten og måten vi snakker om sykehuset vårt påvirker også medarbeiderne i Helgelandssykehuset, på en positiv eller negativ måte.

Derfor har vi alle et ansvar og nå trenger vi hjelp fra alle på Helgeland.

Hjelp oss med å bidra til at den videre prosessen med å skape fremtidens helsetilbud på Helgeland blir en positiv opplevelse for alle oss som jobber her. Så skal vi sikre at dere som bor på Helgeland får et trygt og godt helsetilbud – på Norges beste lokalsykehus.

God helg!

Hulda Gunnlaugsdottir administrerende direktør, Helgelandssykehuset

Kommentarer til denne saken