Gå til sidens hovedinnhold

En omkommet - stabilt for overlevende etter forlis

Artikkelen er over 5 år gammel

Saken er oppdatert

Den  ene av de to mennene i 50-åra som havarerte med en småbåt i Velfjord torsdag, er bekreftet omkommet. Den andre behandles nå på sykehus, og tilstanden er stabil opplyser politiet på Helgeland, i Nordland politidistrikt.

 De to ble sent torsdag kveld funnet sterkt nedkjølt mellom Mortenøya og Buøya i Velfjord. De lå da i havet ved den hvelvete båten de dro ut med fra Nevernes torsdag ettermiddag. De to ble funnet rett før klokka 23.00.

 – De er nå overlatt til  helsepersonell som driver med livreddende behandling, opplyste Martin Skjervagen, operasjonsleder i Helgeland politidistrikt, til Helgelendingen rett etter klokka 23.30 torsdag kveld.

- Det er så langt ikke klart hva som forårsaket forliset. Politiet vil fortsette etterforsking av ulykken i dag. Det vil bli gjort undersøkelser på funnstedet og av båten, samt tatt avhør av vitner. Dette sier jourhavende politiadvokat Monica Nøtland for politiet på Helgeland, i Nordland politidistrikt i en pressemelding fra politiet.

Den ene av de to mennene var ifølge politiet livløs da de to ble ble funnet.

Operasjonslder Martin Skjervagen sa i natt at de to dro  ut fra Nevernes i en fritidsbåt i firetida  torsdag ettermiddag.

– Vi fikk melding om de to savnede mennene ved 22.30-tida, og iverksatte umiddelbart en større redningsaksjon, opplyste  redningsleder Rune Danielsen ved Hovedredningssentralen i Nord- Norge i natt.

Han sier at de to ble funnet av en privatbåt og ikke av en ressurs som HRS disponerte. Ifølge Danielsen var en rekke båter ute og søkte etter de to mennene.

Skjervagen understreker at været var ruskete  på Velfjorden torsdag kveld.

Kommentarer til denne saken