Gå til sidens hovedinnhold

Langø søker flere utfordringer innenfor ledelse

Artikkelen er over 6 år gammel

Ordfører Bård Anders Langø er med på hovedprogrammet til Nord Norsk lederutvikling.

 – Jeg ønsker mer erfaring innen organisasjon og ledelse, sier han.

Det er hos stiftelsen Nord Norsk lederutvikling, og hovedprogrammet for 2015, at Bård Anders Langø nå søker flere utfordringer. NNL beskriver selv at de siden 1986 har arbeidet med å fremme, tilrettelegge og drive lederutvikling over hele landet. Programmet er samlingsbasert, og koster 158.000 kroner.
I tillegg kommer kost og losji i forbindelse med samlingene.
I formannskapet 25. mars kom det spørsmål om kurset fra Høyres representant Tore Vikedal. Spørsmålet ble avvist fra Langø fordi deltakelsen er i privat regi. Langø har imidlertid i sin påmelding oppgitt Alstahaug kommune som sin arbeidsgiver og som fakturaadresse. Fakturaadressen ble imidlertid endret i august til hans private adresse.
– Ja, jeg betaler dette selv. Det er dyrt, men jeg har nytte av det, og så får Alstahaug kommune svare for om de har nytte av det i framtiden, sier han.
Han meldte seg på fordi han har interesse for organisasjon og ledelse.
– Dette er et praktisk kurs som ikke gir noen form for studiepoeng eller vekttall. Det handler om å bygge nettverk. Kurset er påfyll av kompetanse i henhold til organisasjon og ledelse, noe jeg synes at det er kjempespennende å jobbe med. I løpet av kursperioden gjennomfører vi flere oppgaver, og en hovedoppgave skal godkjennes ved slutten av året. Denne skal ha noe med ledelse å gjøre. Fordi jeg er styreleder i Helgeland Reiseliv har jeg bestemt meg for å gjøre oppgaven gjennom dem.
Han synes ikke det er problematisk å være borte fra rollen som ordfører de periodene det er samling.
– Jeg er først og fremst ordfører, og legger til rette slik at møter ikke krasjer med samlingene.

Kommentarer til denne saken