«Hovedsykehuset bør lokaliseres for at pasientene fra kommunene nord på Helgeland får best mulig reisevei»

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Helseministeren har bestemt at det skal være et akuttsykehus beliggende nord på Helgeland og ett sør på Helgeland, henholdsvis på Mo i Rana og i Sandnessjøen og omegn.

For pasienter fra Vefsn, Grane og Hattfjelldal samt for helsepersonell som mister jobben i Mosjøen og som ønsker å jobbe på det nye hovedsykehuset på Helgeland i Sandnessjøen og omegn, er det å håpe at det sykehuset blir lagt så langt øst for Alstenøya som mulig, f.eks. Tovåsen i Leirfjord eller helst i Holandsvika.

Jeg regner med at alle Helgelandsfunksjonene som i dag er lokalisert til Helgelandssykehuset Mosjøen som urologi, plastisk kirurgi, nevrologi, øye og hud vil bli lagt til det nye hovedsykehuset og da bør en også se hvor hovedsykehuset bør lokaliseres for at pasientene fra kommunene nord på Helgeland får best mulig reisevei med bil, buss, tog og eventuelt båt.

Elektiv gastrokirurgi kan også bli lagt til hovedsykehuset. Det går jernbane fra Mosjøen til Mo I Rana og det er kortere å reise fra Mo i Rana til Holandsvika enn til Tovåsen og av denne grunn anbefaler jeg at hovedsykehuset lokaliseres til Holandsvika. Der er det også havn for ambulansebåter. Tog for pasienter og helsepersonell fra Mosjøen til sykehus i Holandsvika ville også være meget gunstig både tids- og klimamessig.

På bakgrunn av at det skal være et akutt sykehus nord og et sør på Helgeland, anbefaler jeg at enhetene henholdsvis skal hete Helgelandssykehuset Nord og Helgelandssykehuset Sør. Hvis hovedsykehuset blir lagt øst for Alstenøya blir sykehusene både i Mosjøen og i Sandnessjøen lagt ned og det skal bygges nytt.

Ved å døpe hovedsykehuset til Helgelandssykehuset Sør vil helsepersonell fra Mosjøen føle seg mer inkludert i prosessen.

PS: Undertegnede kommer ikke til å jobbe på noen av Helgelandssykehusene om ca. 7 år for da er jeg pensjonist.

Mvh
Reidar Berntsen
Avdelingsoverlege
Helgelandssykehuset Mosjøen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags