Vernebud om oppsigelsen av 14 ansatte: – En trist dag i Sandnessjøen

Hotel Kysten: Stenger dørene fra 15. august.

Hotel Kysten: Stenger dørene fra 15. august. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Det er en trist og oppgitt stemning blant oss 14 ansatte som nå har fått beskjed om at vi har mistet jobbene våre ved Hotel Kysten.

DEL

Verneombud, Monica Mentzoni, forteller at de ansatte har fryktet for jobbene sine helt siden hotellet deres ble kjøpt opp tidligere i sommer av Syv Søstre Holding AS som også eier Scandic Syv Søstre i Sandnessjøen.   Og i går, onsdag, kom altså beskjeden. De 14 ansatte står snart uten jobb. Hotell Kysten stenger dørene den 15. august.

Selv har Monica Mentzoni (46) stått bak resepsjonen i tre år ved Hotel Kysten, og hun har ikke noen ny jobb å gå til. Og hun tror heller ikke at noen av de andre ansatte har noen ny jobb i sikte.

Les også: Elendig belegg ved hotellene – De ansatte er lettet over kjøpet

Fryktet lenge for jobbene våre

– Da vi fikk greie på at vi var blitt oppkjøpt tidligere i sommer, spurte vi med en gang om hotellet kunne bli vinterstengt, men vi fikk selvsagt ikke noe klart svar. De håpet nok å unngå det. Men beskjeden nå kom likevel som et sjokk på oss. Vi har jo en måned oppsigelse, så det vil si at vi er garantert jobb til i slutten av august selv om hotellet stenger dørene den 15. august. Da skal alle gjestene våre ha blitt flyttet over til Hotell Syv Søstre.

– Da beskjeden kom i går om at alle ansatte måtte møte fram til et infomøte, skjønte vi tegninga. Men det var en trist og nedstemt gjeng som gikk derfra etter å ha fått beskjeden, sier hun.

Helgelendingen prøvde også å få en kommentar fra hovedtillitsvalgt, men hun ønsket ikke å uttale seg til avisa.

På konkursens rand

– Det var ikke drivverdig med begge hotellene i Sandnessjøen. Det var bedre å redde ett enn at begge skulle gå konkurs, sier styreleder Per B. Brochmann i Scandic Syv Søster Holding AS.

Styreleder: Per B. Brochmann.

Styreleder: Per B. Brochmann.

– Det var en trist beskjed å gi de ansatte i går. 14 personer mister jo jobben. Men vi hadde ikke noe annet valg, tilføyer han

– Hva skjer nå med Hotell Kysten?

– Vil vil prøve å drive det som et sesonghotell fra neste år av. Det vil si under sommersesongen.

– Hva skyldes den vanskelige situasjonen?

– Det er generelt tøffe tak i hotellbransjen for tida i Alstahaug. Vi har godt belegg fire av 12 måneder i året. Men det skulle ha vært omvendt. Vi hadde jo håpet på at oljevirksomheten i Alstahaug skulle gi hotellvekst, men istedenfor fikk vi en nedtur på oljesektoren som nå har fått negative ringvirkninger innenfor hotellnæringa, sier Brochmann.

Et kreditorkrav?

– Er det krav fra kreditorene som nå gjør at dere har gått til dette skrittet å stenge hotellet?

– Nei, vi slåss ikke med noen kreditorer. Den beslutninga vi har tatt, er for å ta kontroll og unngå at det kommer så langt, avslutter Brochmann.

Les også:    Syv Søstre overtar Hotel Kysten: – Dagens driftsmodeller ikke er gode for noen av hotellene

Artikkeltags