Klarte målet, og tok sølvmedaljen

I FORM:  Eirin Kvandal hoppet bra og ble belønnet med sølvmedalje under Hovedlandsrennet i hopp. Her er hun foran bekkene i Hamran.

I FORM: Eirin Kvandal hoppet bra og ble belønnet med sølvmedalje under Hovedlandsrennet i hopp. Her er hun foran bekkene i Hamran.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det ble sølv på Eirin i Hovedlandsrennet.

DEL

Eirin Kvandal, Mosjøen IL var fornøyd med annenplass og sølv i Hovedlandsrennet. Mosjøen-jenta fikk til to bra svev selv om hun ikke helt klart å følge opp den gode hoppingen i prøveomgangen.

- Jeg visste før rennet at det ville bli vanskelig å hamle opp med Thea Øyhaugen som har vært god i vinter. Det handlet først og fremst om å gjøre det så bra at det ble sølv. Jeg klarte akkurat å berge annenplassen, sa Eirin etter at hun hadde vært i aksjon i det flotte hoppanlegget i Hamran på Tolga.

Les også: Vil gjenta bedriften fra ifjor

Hun har testet ut det tidligere. Blant annet under senior-NM for damer for ett år siden.

Det skulle vise seg at det ble hun og hjemmehåpet Marte Leinan som knivet om sølvet. Leinan hadde også lyst til å stå på det nest øverste trinnet på seierspallen.

Tolga-utøveren som er best i kombinert kom til kort mot ei jente fra Helgeland denne gangen. Det ligger an til å bli nye nappetak mellom de to ettersom begge har tenkt å satse videre. De blir med over i juniorklassen.

Kan bli klassevenninner

Det er ikke utenkelig at duoen blir klassevenninner på Heimdal videregående skole i august. Begge vurderer nemlig å begynne på idrettslinja der når de er ferdige på ungdomsskolen.

Kvandal har ikke bestemt seg for om hun skal sette kursen sørover. Lysten er der selv om det er et forholdsvis stort sprang for en utøver midt i tenårene å flytte fra trygge og gode omgivelser.

- Det er plusser og minuser med begge deler. Jeg tror nok det vil være best for den sportslige utviklingen at jeg kommer inn i et større miljø. I Mosjøen er det ingen andre jenter på min alder. På skigymnaset på Heimdal er det flere som satser både på langrenn og hopp. Trening i skoletiden og sammen med utøvere som er blant de beste i landet vil nok også være bra for min utvikling, sa Eirin.

Hun har søkt skoleplass både i Trondheim og heimbyen. I løpet av våren eller forsommeren må hun  ta stilling til om bvor hun skal holde hus det neste skoleåret.

Friskusen er innstilt på å satse for fullt på hoppingen uansett hvor hun har base. Kvandal skal være med i flere renn før hun avslutter det som har vært en bra sesong for hennes vedkommende.

Resultater J16:
1. Thea Øihaugen, Gausdal Skilag 179,7 (58/50)
2. Eirin Maria Kvandal, Mosjøen 153,8 (49,5/47,5)
3. Marte Leinan Lund, Tolga IL 148,4 (49,5/46,5)
4. Mille Moen Flatla, Haslum 100,2 (41/37)

Les også: – Artig å konkurrere mot de beste

Eirin (15) konkurrerer mot de beste: – Jeg skulle svært gjerne hatt ny hoppdress

Elin stakk av med premien til odel og eie

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags