Hilde fra Løkta har lomma full av penger – nå søker hun mottakere

Søke: Nå inviteres små og store organisasjoner i hele Norge til å søke om midler.

Søke: Nå inviteres små og store organisasjoner i hele Norge til å søke om midler. Foto:

Gjensidigestiftelsen har 50 millioner kroner de vil gi til tiltak for barn og unge.

DEL

(iSandnessjøen) Nå inviterer de små og store organisasjoner i hele Norge til å søke om midler til små og litt større barn.

– Målet er at flest mulig kan ha noe å glede seg til i sommer, sier Hilde Bentzen fra Løkta i Dønna kommune.

Hun er kundevalgt i Gjensidigestiftelsen. Nå oppfordrer hun alle lag og organisasjoner i nærmiljøet om å søke om midler for å skape en god sommer for barn og unge.

Annerledes vår

– Alle har hatt en annerledes vår i år. Mange barn og unge har lengtet etter å ha det gøy sammen med venner. Noen har færre muligheter enn andre til å reise bort og oppleve nye ting, og derfor har Gjensidigestiftelsen avsatt 50 millioner kroner til sommeraktiviteter for barn og ungdom. Målet er at disse midlene skal bidra til lystbetonte aktiviteter og mestringsopplevelser i sommer, sier Bentzen.

– Vi ber nå lag og foreninger om å kjenne sin besøkstid, og søke så snart de har anledning. Søknadsfristen er kort, og alle søknader må inn før 1. juni for at vi skal rekke å iverksette tiltakene innen ferien, forklarer Hilde Bentzen videre i en pressemelding fra Gjensidigestiftelsen.

Ulike tiltak

Hun sier at pengene skal fordeles på tre ulike tiltak. Utfordringen som nå sendes ut til frivillige lag og foreninger er å skape aktiviteter som gir gode sommeropplevelser, og tiltak hvor unge engasjeres i meningsfylte aktiviteter.

– I tillegg ønsker vi søknader om digitale inkluderende møteplasser, sier Bentzen.

Det siste er et resultat av stor etterspørsel i kjølvannet av Korona-situasjonen. Selv om myndighetene nå lemper på restriksjonene, vil det fortsatt være et stort behov for digitale møteplasser.

– Informasjonen om hvordan man søker og hvilke kriterier som må oppfylles for å søke finnes på www.gjensidigestiftelsen.no, avslutter Hilde Bentzen.

Artikkeltags