Kurs med hestehvisker

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Hvilken vei du snur ryggen og hvor hardt du holder i tømmene kan avgjøre hestens reaksjonsmønster.

DEL

Hvordan opptre slik at hesten din forstår hva du mener var tema på kurset som Vefsn Hestesportklubb arrangerte i helga.
Instruktør Frank Mierwaldt hadde tatt turen fra Tyskland for å kurse hesteinteresserte i horsemanship. Kurset ble holdt i ridehallen ved landbruksskolen i Marka.
– Det er en slags hestehvisker kan man si, som lærer hesteeiere å kommunisere med hestene slik at du kan løse problemer og hindringer lettere i lag slik at hesten føler seg trygg sammen med sin eier, sier Camilla Olsen i Vefsn Hestesportklubb.
– Dette var et kurs som passet for alle. Det er ikke noe mystisk med horsemanship. Det dreier seg om kroppsspråk, og hvordan du skal opptre for at hesten skal skjønne hva du mener. Hesten er veldig var for signaler. Den legger merke til om du står anstrengt, om du holder slapt eller stramt i tømmene eller om du for eksempel heiser opp skuldrene.
Selv driver hun med western, som foreløpig er en lite utbredt ridestil på Helgeland. Hun håper flere vil komme med i miljøet etter hvert.
– Må man ha egen hest for å delta?
– Nei, det er nok å være hesteinteressert. Man får alltids lånt seg en hest hvis man har lyst å ri.
I helga var det fire deltakere med egen hest lørdag og seks med egen hest søndag. Flere deltakere fulgte kurset fra sidelinja.
– En av kursdeltakerne har hatt store problemer med lasting av hest på hestehenger. Etter kurset gikk det så greit som bare det. Hun sa at dette kurset var det beste som kunne skje.

Artikkeltags