– Det var jo relativt kort varsel, så det har vært litt kaotisk, sier Krutå som 16 timer etter at han mottok beskjeden møtte opp i hovedstaden, klar for sine første oppdrag som stortingsrepresentant.

– Øystein Mathisen er hjemme i pappaperm, og da varaen hans ble syk var jeg nestemann på lista. Jeg er med andre ord vara for varaen, forteller varaordføreren.

Krutå skal være på Stortinget til og med torsdag denne uka, og som medlem i utdanning- og forskningskomiteen hadde han allerede hatt sitt første møte for dagen da Helgelendingen tok kontakt. Litt senere ventet nye møter, og han innrømmer at læringskurven er bratt.

– Jeg har ikke vært med på dette før, og var ikke helt forberedt på at det skulle skje heller. Men så langt virker det veldig spennende, sier Krutå som prøver å få kontroll over alt som skal skje de neste dagene.

– Heldigvis har jeg flinke folk som hjelper meg, og det er jo en fin måte å bli kjent med systemet og møte nye mennesker på. Så får vi heller oppsummere etter torsdagen hva jeg eventuelt har fått utretta under tiden min her.

Les også

Vi må gå for en modell som løser utfordringer med for få fagfolk og bruk av for mye penger