Juni

Korgen sommerfestival: Festivalen arrangeres 5. – 23. juni i Korgen. I løpet av festivalen blir det blant annet VM i Skøthell-kasting, pubkveld, rulleskirenn og sykkelritt opp Korgfjellet, olabilløp, konsert i Korgen kirke, veterankjøretøytreff, farmen-mini, familiedag med masse aktiviteter, konsert med koret Akkord og ParkRock musikkfestival.

Granedagan: 11. – 16. juni. På programmet denne uka står blant annet familiekonsert på Grane bygdetun med Gaute Grøtte Grav, aktivitetskveld for 4. – 7 klasse og premiere på granereyven «Uten sensur». Det blir karnevalstog for barnehager og småskoler og familieshow på Grane bygdetun med Geir Gjelsten. På Trixie spiller Lokal Kraft til dans. Tradisjonen tro blir det markedsdag, fotballkamper og gudstjeneste. Det blir også granedagsfest med dansemusikk av Johans samt en rekke andre aktiviteter for små og store.

Kippermocupen: Mosjøen IL ønsker velkommen til en av landets største helgeturneringer 21. – 23. juni. I tillegg til fotballturneringen er det flere andre aktiviteter. Cupdagene holdes i sentrum med gode tilbud, shuttlebusser og andre rabatter. Det blir gode muligheter til å prøve ziplinen i Øyfjellet. For de minste blir det lekeland ved Kippermoen idrettshall og alle mellom 10 og 14 år kan være med på turneringsdiskotek. Det blir også playstation lounge og trikseshow og trikseskole.

Herøydagan holdes 27. – 30. juni: Denne gangen blir det et lokalt og regionalt preg over arrangementet. Dagan starter med teaterstykket «Rotsekk». Da kommer Ole Christian Gullvåg «heim» til Herøy med en selvironisk, humoristisk og nådeløst ærlig monolog. Svein Ove Pettersen er årets Herøydagskunstner. Dori Famous skal ha barneforestilling og det blir musikk med Bautastein, Hjertebank og «Det runde bord». Gründerne Ingrid og Remi Fagervik skal ha foredrag.

Sommertreff: ACR Arctic Circle Raceway Sommertreff arrangeres 27. juni på Mo i Rana. Noe av det som står på programmet er utstillingskonkurranse, breisladdkonkurranse, «best in show» og aktiviteter for barna.

Hemnes båt og fjordfestival: Arrangeres på Hemnesberget 28. – 30. juni. Festivalen feirer 25 år i år og har Clearwaters på programmet fredag og Vassendgutan på programmet lørdag. Arrangøren jobber ennå med programmet men tradisjonen tro blir det marked, festivalkafe og en rekke aktiviteter for små og store.

Nordlandsbåtregattaen: Arrangeres 28. – 30. juni på Terråk i Bindal kommune. Musikken på årets regatta blir med Åge & Sambandet. Folkefest og samling av nordlandsbåter.

Hattfjelldalsdagen: Arrangeres 28. – 29. juni. Arrangørene planlegger at Steelgitar gruppa skal ha konsert i kirken fredag kveld med gruppa Gone Country (Frode Hansen med røtter fra Susendal) som også skal spille på festen lørdag. I år blir det ekte asfaltdans da festen skal være i sentrum. Flyklubben skal ha arrangement på flyplassen og det planlegges torgdag lørdag med yrende folkeliv i sentrum.

Juli

Festspillene Helgeland: Galleria, Toppenkurset og Byfestveko har forent krefter, for å skape et helhetlig, mangfoldig og nyskapende festspill i Mosjøen mellom 29. juni og 7. juli i sommer. Dronning Sonja kommer 6. juli for å åpne Helgelandstrappa og være med på Festspillene.

 

Toppenkurset: På programmet står en rekke konsertarrangementer med mer enn deltakere fra den internasjonale sommermusikkskolen. Toppenkurset kan i år blant annet skilte med gjesteopptreden med Selini Kvartetten. Der er Nadja og Ljuba Kalmykova to av musikerne.

Galleria: Galleria kunstfestival er kunst med og uten filter hvor barn, unge og amatørkunstnere kan stille ut sine verk på samme arena som anerkjente kunstnere og gallerier.

Byfestveko: Byfestveko avsluttes hvert år med den legendariske Byfesten som i år er lørdag 6. juli. Veko har en rekke arrangement på programmet og inneholder alt innen kultur, kremmervirksomhet og mat. Det blir blant annet en rekke konserter på Gilles Garden, blant annet Helgeland Gitarunion.

Trænafestivalen: 11. – 14. juli. I tillegg til kjente artister, består programmet også av Trænthlon, Træna pride, yoga og barneaktiviteter. På scenen i år står blant annet Razika, Konradsen, Temporary, De ubrukelige, Bendik Giske, Das Body, Admiral P, Girl in Red og Lisa Skoglund.

Rootsfestivalen: Åpner i Brønnøysund 17. juli og varer til 20. juli. Timbuktu & Damn, Donkeyboy, Fata Morgana, UB40 Featuring, Halvdan Sivertsen og Sondre Justad er noen av bandene som spiller på Rootsfestivalen. I tillegg til større konserter på scenen spiller mange i teltet på dagtid.

Vegadagan: Arrangeres i Vega kommune 12.- 21. juli. Vegadagan er en 10 dagers kulturfest som arrangeres i juli hvert år i Vega kommune. I år kan man blant annet oppleve profesjonelt teater, kunstutstillinger og konserter. Tove Bøygard med band spiller i Vega kirke og det gjør også Jonas Fjeld. Teaterforestillingen Den siste viking står på programmet.

Vefsna elvefestival: Starter 17. juli på Bygdetunet på Trofors. Festivalen arrangeres for fjerde gang i år Padling, konkurranser og sosiale arrangement for deltakerne.

Skjærgårdsdagan Sleneset: Arrangeres på Sleneset 19. – 21. juli. juli. På programmet står blant annet konsert med Stephen Ackles og Kystfolket. Det blir også barne- og familieaktiviteter.

Middelalderdager: Det blir middelalderdager og vikingdager på Bygdetunet på Bjerka i Hemnes kommune 20. – 21. juli. Programmet består blant annet av hærkamp, mat i kokegrop, markedsplass og aktiviteter for barn.

Sommardagan: Sommardagan arrangeres på Vik i Sømna kommune 24. – 26. juli. Folk i Langåsen blir fredag 26. juli og kan blant annet skilte med navn som Seljemark, Four Bridges fra USA, Sunniva Langås-Røiland og Kathrine Rømmen.

Sjarkenfestivalen: Sjarkenfestivalen 2019 arrangeres for tredje gang på Dønna 25. – 28. juli. Årets artister er Postgirobygget, Kari Bremnes, Stage Dolls, Return Stavangerkameratene, Plumbo, Absolute Abba Band, Hjertebank, Lakafant, Gråfolket, Dori Famous, Harabaill og lokale trubadurer. Det blir aktiviteter for barn, Fiskehandlerens torg m.m. på dagtid.

 

August

Sjøbergmarsjen: Marsjen er 3. august.

Svartisenfestivalen: Countryfestival i Rana 1. – 3. august. Konserter med Rotlaus, Sie Gubba, G. Thomas, Bill Iversen og Highway 51.

Hemnesjazz: Sommerens Hemnesjazz-festival holdes 1.–4. august. Hemnesjazz tilbyr konserter innen jazz, blues og beslektet musikk. Festivalen har egen festivalkunstner, og har i alle år hatt en egen satsing rettet mot barn og unge. Henrik Skog med band er på programmet, det er også MonicaZ Vals og Bue Detour.

Fjellfiolen folkemusikk festival: 8. – 11. august i Ørjedalen i Hattfjelldal kommune. Fjellfiolen er en ren gammeldansfestival som presenterer og markedsfører lokale folkemusikktradisjoner. Rune Frydenlund Rostad åpner festivalen med konsert i Susendal kirke. I tillegg blir det tradisjon tro dans og konserter i tillegg til gratiskonsert på dagtid lørdag.

 

Havnafestivalen: I Sandnessjøen 9. – 10. august. Her spiller The September When, Dagny, Ace of Base, Di Derre, Unni Wilhelmsen, Isak, Dream Police, Joddski, Rsp & Thomax og Ingenting.

Sjyen: Festivalen arrangeres på Nesna 16. – 17. august.

Verket: Festival på Mo i Rana 23. og 24. august. Madrugada, Broiler, Ina Wroldsen, Carola (SE), DeLillos, Gåte, Thomas Stenström (SE), Adam Douglas, Katastrofe, Maria H. Mittet & Lars Bremnes, Valentourettes, Hollywood, Minor Majority, Black Debbath, Sjur, og Klish. På Underverket spiller Katastrofe, Sjur, Emma, og lokale talenter.

Torghattmessen: Arrangeres i Brønnøysund 23. – 24. august. Underholdning og musikk i teltet alle dager, moteshow, auksjon, tivoli og over 30 utstillere.

September

Pride: Mo i Rana Pride starter 4. september. Festivalen skal feire kjærlighet, frihet og synliggjøre kjønns- og seksualitetsmangfold. Det blir fire dager der byen skal fargelegges i regnbuens farger, og der alle er velkommen til å feire kjærlighet og inkludering. Det blir et variert program med foredrag, ungdomsarrangement, underholdning for store og små, Rosa kompetansekurs og ikke minst en fargerik parade.

Bygdedagene: Bygdedagene i Dalbotn i Sømna arrangeres 6. – 8. september. Diskotek for ungdommene, landbruksutstilling, salgsboder for utstillere og matsalg står på programmet.

Tiendebytte: Norges eldste marked arrangeres 18. – 23. september i Mosjøen. Tiendebytte er Norges eldste martna og har de siste årene søkt tilbake til røttene.