I helga får de over 2600 påmeldte i Sommertrimmen muligheten til å skaffe seg en solid dose ekstrapoeng. Av de oppsatte postene i den populære fritidsaktiviteten, er 70 poeng det meste deltakerne kan få på en enkelt post. I helga kan derimot de heldigste innkassere 200 gullpoeng på en «hemmelig» post.

– På søndag vil en av årets poster gi 200 poeng når man sjekker inn, men ingen informasjon om hva slags post det er vil bli gitt på forhånd, sier controller Lena Aufles på Frisk 3.

– Det eneste jeg kan si er at alle de 40 postene i alle kommunene som er representert i Sommertrimmen er aktuelle. Klokka 10.00 åpnes gullposten opp, og den blir åpen til klokka 22.00.

– Hvorfor gjør dere dette?

– Det gir jo litt ekstra spenning for deltakerne, og det kan være litt tilfeldig hvem som får ekstrapoengene. Med det flotte været som er meldt tror vi jo mange går ut på tur uansett, men det kan jo fungere som en ekstra gulrot for dem som kanskje ikke har kommet helt i gang ennå, sier Aufles som opplyser at reglene om maksimalt tre godkjente innsjekk om dagen fortsatt er gjeldende.

Stor suksess

Statistikken viser at årets trimtilbud er en like stor suksess som tidligere, og over 2600 deltakere har meldt seg på. Til sammen har de gått over 17.000 turer, noe Aufles lar seg imponere av.

– Folk er rett og slett veldig flinke til å gå på tur, og det er jo hele målet med Sommertrimmen, sier Aufles som har merket seg én liten endring fra tidligere år.

– Før har Mostjønna alltid vært det mest populære turmålet, men i år har Marsøra sneket seg foran. Det har nok sammenheng med at antallet poeng der ble dobla siden det er lett tilgjengelig for alle.

Mange gjengangere

På årets deltakerliste er det mange navn arrangørene kjenner igjen fra tidligere, men Aufles registrerer at det stadig vekk registrerer seg helt nye turgåere.

– Vi har deltakere i alle kommunene, og det er kjempeflott at tilbudet benyttes alle stedene. Nå håper vi bare at alle som har meldt seg på fortsetter å komme seg ut på tur i fortsettelsen, sier Aufles som likevel ikke er helt i mål med påmeldingene.

– På lagkonkurransen skulle vi gjerne hatt med flere. Det er noen som har meldt seg på som enkeltpersoner i stedet for lag, men det er ikke for sent å melde inn nye lag likevel.