Gå til sidens hovedinnhold

Helgelendingene handler lokalt: – Det er gledelig å se

Sammenliknet med 2019 har helgelendingene handlet mer, og i større grad lokalt under julehandelen i 2020.

– Totalt sett ser vi at helgelendingene har brukt mer penger i denne julehandelen enn forrige, sier markeds- og kommunikasjonssjef i Helgeland Sparebank, Majken Hauknes i en pressemelding.

Tall fra Helgeland Sparebank viser at transaksjoner både i butikk og netthandel i november og desember har økt. Dermed har den totale varehandelen for julen 2020 økt, sammenliknet med julen 2019.

Mer lokalt

Ifølge Helgeland Sparebank har det vært mange kampanjer og gode samarbeid i næringslivet for å få gjøre folk oppmerksom på hvor viktig det er for lokalt næringsliv at vi handler lokalt.

Banken mener også at det over hele Helgeland viser seg at kampanjene har fungert, ikke minst blant de eldste målgruppene: Tallene fra banken viser at de over tretti år har fulgt oppfordringen, og har handlet mer lokalt i årets julehandel enn forrige.

– Til tross for restriksjoner og retningslinjer som har gjort butikkhandel mer utfordrende, har de voksne helgelendingene støttet lojalt opp om sine nærbutikker i julehandelen, og det er gledelig å se, sier Hauknes.

Bildeserie

Bytter i dyrere varer: - Vent til mamma kommer

Fin trend

De under tretti har handlet mer på nett, men har til gjengjeld også økt sitt forbruk mer.

– Vi vet gjennom vår egen bransje hvordan det er å bli utfordret av store aktører digitalt, så både bank og handelsnæringen lokalt må bli stadig flinkere til å være dyktig både fysisk og digital, sier Hauknes.

Helgeland Sparebank sin statistikk viser at kundene ikke bare har handlet mer, men også spart mer.

– Det er flere kunder som sparer, og de sparer mer i 2020 enn i 2019. Dette er en fin trend som vi oppfordrer våre kunder om å fortsette med og ha langsiktighet i. Men vi vil også fortsatt oppfordre til å handle lokalt og nyte tilbudene det lokale næringslivet har; for de skal ha all ære for å ha funnet gode løsninger for sine kunder blant annet gjennom hjemlevering og utvidet åpningstid, sier Hauknes i pressemeldinga.

Les også

Siste innspurt for Gulating: – Salget har vært over all forventning

Les også

Alle vil ha musikk i ørene: – Den mest populære er utsolgt

Kommentarer til denne saken