Det er oppfordringen fra daglig leder i Vefsna regionalpark Janne Sjelmo Nordås og Geir Arne Glad i Helgelendingen. I forbindelse med åpningen av laksefiske i Vefsna har regionalparken og Helgelendingen i fellesskap laget en konkurranse.

– Her er det bare å bli med. Premien er ganske unik med gratis fiske på valgfritt vald fra 18.00 til 24.00 lørdag 30. juni – før fisket åpnes. De aktuelle valdene ligger på inatur.no. Vinneren trekkes fredag 29. juni om morgenen og vinneren offentliggjøres på helg.no i løpet av fredag, sier Janne Sjelmo Nordås.

Her kan du ta Vefsna-quizen

Frisk etter 40 år

Natt til søndag 1. juli starter fiske i Vefsna for dem som har gyldig fisketillatelse. For første gang på 40 år skal det nå fiskes i ei friskmeldt elv. Prøvefiske som er gjennomført viser svært oppløftende resultater når det gjelder mengde fisk og størrelse på fisken.

– Åpninga av Vefsna er den største begivenheten i vår region dette året. Vefsna er dronningen av lakseelver i Norge. Estimater som er gjort anslår at det kan fiskes opp mot 50 tonn laks i elva når hele elva er i full produksjon, sier Glad.

– I tillegg er Det et stort potensial for næringsutvikling knyttet til fiske og opplevelser i regionen. Beregninger som er gjort anslår et potensial på mellom 120 og 150 millioner kroner i omsetning. Dette er «friske» penger i den forstand at omsetningen hentes i form av ny aktivitet, sier Sjelmo Nordås.

Festivitas

Lørdag er det festivitas i forbindelse med åpningen med folkefest i hotellhagen midt på dagen og påfølgende laksefestival for barn og unge på Marsøra, med gratis fiske. Om kvelden er det seminar og middag, før det historiske laksefiske åpner ved midnatt natt til 1. juli.

– Det er lagt opp til et bredt program med mange aktiviteter. Nå gjelder det at både unge og voksne møter opp og får med seg denne historiske begivenheten, sier daglig leder av Vefsna regionalpark, Janne Sjelmo Nordås.

Her kan du ta Vefsna-quizen