Det viser de siste opplagstallene fra Mediebedriftenes Landsforening (MBL) som ble offentliggjort i dag. For hele Amedia-konsernet, som Helgelendingen er en del av, er utviklingen også svært positiv. Av konsernets 80 avsier har 77 opplagsøkning siste halvår.

- Vi er svært godt fornøyd med denne positive utviklingen. Dette er en trend vi har sett over tid, og kommer som et resultat av at vi driver kontinuerlig produktutvikling og gir leserne mer innhold med stor spennvidde. For hele 2020 har vi økt opplaget med 200 nye abonnenter. Det gir oss tro på at vi lager et produkt leserne vil ha. Men den fine utviklingen forplikter oss også til å levere enda bedre i tida som kommer, sier sjefredaktør og administrerende direktør i Mediehuset Helgelendingen, Geir Arne Glad.

Av de 6.953 abonnentene har 3.603 komplettabonnement (digitalt pluss papir). 122 i opplaget kommer fra løssalg, mens mediehuset har 3.228 som er rene digitale abonnenter.

- Gjennom 2020 har vi hatt en sterk digital vekst. Det tror jeg er en utvikling som bare vil fortsette. Svært mange ønsker å lese avisen på mobil, pc eller nettbrett. Samtidig står papiravisen fortsatt relativt sterkt. Når over 3.600 av våre abonnenter sier de også vil ha papiravisen i tillegg til et digitalt abonnement må vi gi et godt og relevant tilbud også på papir. Framgangen gjør også at vi befester vår allerede sterke posisjon som den foretrukne markedskanalen både i Vefsn-region og på kysten. Gjennom våre kanaler når våre kunder ut med sitt budskap til store deler av befolkningen på Helgeland. Det er vi selvsagt svært fornøyde med, sier Glad.

Med et opplag på 6.953 abonnenter er Helgelendingen regionens nest største avis. Rana Blad er og har vært størst og får et godkjent opplag ved utgangen av 2020 på 9.056, Helgelands Blad får 4.083 mens Brønnøysunds Avis får et godkjent opplag på 3.956. Avisa Nordland er fylkets desidert største avis med et opplag 22.210 abonnenter.