I likhet med en rekke andre bransjer opplever også mediebransjen drastiske endringer som en følge av korona-situasjonen. Flere aviser og mediehus, deriblant Avisa Nordland, Rana Blad og Nu publishing AS (Bodø Nu, Rana No, Vefsn No), har i det siste måtte permittere ansatte.

Nå må også Helgelendingen gå til dette skrittet. Det skjer som en direkte følge av at mediehuset opplever en betydelig inntektssvikt på annonsesiden.

– Annonseinntektene våre falt dramatisk da koronakrisa rammet og store deler av næringslivet måtte sette inn tiltak i tråd med myndighetenes råd. Dermed ble også behovet for markedsføring og annonsering borte hos mange av kundene våre. I tillegg er en rekke arrangementer framover avlyst eller utsatt. Det er en alvorlig situasjon for svært mange, og selvsagt noe som også rammer Helgelendingen hardt, sier sjefredaktør og administrerende direktør Helgelendingen, Geir Arne Glad.

For Helgelendingen betyr dette at to ansatte i markedsavdelingen permitteres i løpet av denne uka.

– Det er fryktelig trist å måtte permittere dyktige og dedikerte medarbeidere, men det er et nødvendig virkemiddel for å begrense konsekvensene av inntektssvikten. I tillegg til permitteringer gjøres det betydelige kostnadskutt i hele bedriften, sier han.

Den redaksjonelle driften påvirkes ikke i første omgang. Her vil Helgelendingen i det lengste unngå å ty til permitteringer blant de ansatte.

– Vi kommer i det lengste til å skjerme den redaksjonelle driften. Vi opplever et svært stort behov for nyheter og informasjon rundt det som nå skjer. Vårt overordna mål er å ivareta samfunnsoppdraget. Det er ekstra viktig nå som lokalsamfunnene vi dekker er så hardt rammet. Helgelendingen er den viktigste leverandøren av lokale nyheter og informasjon. Det er en rolle vi som lokalavis tar på største alvor, sier sjefredaktør og administrerende direktør i Mediehuset Helgelendingen, Geir Arne Glad.