Gå til sidens hovedinnhold

Helgelendingen gjenåpner lokalkontoret i Sandnessjøen

Artikkelen er over 2 år gammel

To år etter at avisa la ned lokalkontoret i byen er Helgelendingen tilbake på kysten.

De nye journalistene på Sandnessjøen-kontoret blir Marius Eriksen Guttormsen og Jill Mari Erichsen.

– I de to årene vi ikke har hatt kontor i Sandnessjøen har jeg fått mange henvendelser om at vi er savnet og spørsmål om vi tenker å etablere oss på nytt. Nå er tiden inne for det, og jeg er selvsagt spent på mottakelsen vi får. Vi skal gjøre vårt for at alle i Alstahaug og Leirfjord får et enda bedre nyhetstilbud og nye kanaler for markedsføring og profilering, sier sjefredaktør Geir Arne Glad.

Ved nyttår i 2017 stengte Helgelendingen dørene til lokalkontoret i gågata i Sandnessjøen. Nå har avisa valgt å gjenåpne kontoret i byen, selv om lokalene ikke blir de samme. De nye lokalene befinner seg i Næringshagen i Fjord Brygge.

– Helgelendingen har vært gjennom en periode med konsolidering. Nå er tiden inne for å bygge. Mosjøen og Sandnessjøen har nære relasjoner enten vi snakker om arbeidsliv, næringsliv, kultur, idrett, politikk eller andre forhold. Vi ønsker å være en avis som speiler det som skjer både på indre strøk og ytre strøk. Det tror jeg også leserne opplever som positivt. I tillegg til at vi nå åpner avdelingskontoret i Sandnessjøen igjen, har vi også styrket vår dekning i Mosjøen. I sum tror jeg dette blir veldig bra, sier Glad og legger til:

– Jeg er også svært tilfreds med at vi har rekruttert to dyktige journalister til avdelingskontoret. I tillegg har vi salgsressurser som skal jobbe aktivt i lokalmarkedet i Alstahaug og Leirfjord.

Guttormsen har journalistutdannelse fra London i England og har siden 2014 jobbet som sportsjournalist i VG.

– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang med jobben, selv om det blir veldig annerledes fra å skrive om corner og mål. Jeg tror jeg kommer litt nærmere på folk i denne jobben, og samtidig er det veldig interessant å skrive saker knyttet til en plass jeg er veldig glad i, sier han.

Erichsen begynte som frilanser i Helgeland Arbeiderblad i 1995 og har jobbet som journalist på Helgeland siden. Hun har journalistutdanning fra Høgskulen i Volda.

– Vi ser med glede på at avdelingskontoret er tilbake. Disse to årene uten lokalkontor har vist oss at det er et stort behov for etablering på kysten. Nå kommer store spørsmål som sykehus, samferdsel, hotelldrift og næringsliv. Vi skal gjøre vårt beste for at våre lesere skal være oppdatert, sier hun.

Kommentarer til denne saken