Gå til sidens hovedinnhold

Helgelendingen deler ut 250.000 kroner til lokale lag og foreninger – sjekk hvem som har fått støtte

25 lag og foreninger søkte om nærmere en million kroner i støtte.

25 lag og foreninger hadde levert meget gode søknader om støtte da søknadsfristen gikk ut 25. mars. Etter en nøye vurdering av alle søknadene er det nå klart hvilke lag og foreninger som får støtte.

– Responsen har vært meget god. Samlet sett er det søkt om nærmere en million kroner. Vi har 250.000 kroner til vår disposisjon og har etter beste evne vurdert søknadene, sier sjefredaktør og administrerende direktør i Mediehuset Helgelendingen, Geir Arne Glad.

Utdelingen skjer i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB, som for fire år siden kjøpte Amedia og opprettet Amediastiftelsen for å ivareta eierskapet. Kjøpet ble finansiert med et lån fra Sparebankstiftelsen DNB. Amedias gode resultater har gitt Amediastiftelsen muligheten til å nedbetale deler av lånet, og som følge av dette har Sparebankstiftelsen DNB stilt 25 millioner kroner til disposisjon for prosjekter for å styrke lokalsamfunnene. De 25 millionene som deles ut til frivilligheten er fordelt på 73 lokale mediehus rundt om i hele landet. Helgelendingens andel er 250.000 kroner.

– Vi håper de som har fått støtte kan realisere de prosjektene det er søkt støtte til i tråd med det som er forutsetningene. Så kan det være at noen prosjekter må utsettes eller endres noe på grunn av koronapandemien. Da vil vi vurdere disse endringene med et positivt utgangspunkt fordi den situasjonen vi er i nå er uforutsett og ikke noe råder over, sier Glad.

Han legger til at det alltid vil være noen som faller utenom i slike tildelinger.

– Til dem er oppfordringen å stå på videre, og mer enn gjerne søke på nytt dersom det blir nye runder med støtte til frivilligheten. Til de som har fått penger denne gangen ønsker vi lykke til med det videre arbeidet. Husk at alle, uavhengig av om de har fått støtte eller ikke, gjør en formidabel innsats som ikke kan måles i kroner og øre, sier Glad.

Her er de som får støtte:

  • Vefsn skolekorps, kurs/seminar kr 20.000.-
  • Varntresk Grendelag, utbedring ballbinge kr 15.000.-
  • Sandnessjøen IL, Dream Team, drakter kr 30.000.-
  • Mosjøen skolekorps, uniformer kr 50.000.-
  • Fyret i Sandnessjøen, barneteater kr 30.000.-
  • Hjartåsens venner, turstier/nærmiljø kr 50.000.-
  • Hattfjelldal friidrett, baneanlegg kr 30.000.-
  • Dolstad gutte- og jentekor, kortur kr 15.000.-
  • Balance Mosjøen, Danseria kr 10.000.-

Les også

Pengedryss fra Helgelendingen - gir 250.000 kroner til frivilligheten

Kommentarer til denne saken