Får 11.000 til merking av Helgelandstrappa

Helgelandstrappa

Helgelandstrappa Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Brurskanken turlag har fått 11 000 til merking og skilting av Helgelandstrappa. Det melder Nordland fylkeskommune i en pressemelding. Tilsammen bevilger de like over 1,5 millioner kroner til skilt og informasjonstavler skal vise vei for turgåere i hele fylket.

«Turskiltprosjektet – det skal merkes i hele Norge» har siden 2014 vært et nasjonalt prosjekt der alle fylkeskommuner og Gjensidigstiftelsen samarbeider om skilting og merking av stier og løyper.

- Det er lagt ekstra vekt på turruter nær der folk bor og med generelt god tilgjengelighet, sier fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse, Ingelin Noresjø (KrF). Det er hun som har fordelt pengene i Nordland og understreker at dette skal øke muligheten til å drive det enkle friluftslivet i bo- og nærmiljøet.

Turskiltprosjektet er basert på at frivillige lag og foreninger og regionale friluftsråd søker om støtte til formålet. I tillegg kan kommuner som har et etablert samarbeid med frivillig sektor og/eller regionale friluftsråd søke om midler til skilting.

Interessen for skilting og informasjon er fortsatt stor i Nordland. Etter tre år med turskiltprosjektet er øker antall søknader.

- Sett ut fra et folkehelseperspektiv, er Turskiltprosjektet ett av de enkleste og minst kostnadskrevende tiltak vi har for å bedre folkehelsa, avslutter Ingelin Norsjø.

På Helgeland er det også bevilget 12.000 til Fjellros 4H i Rana for Gapahuken på Bergan. Polarsirkelen friluftsråd har fått 95.000 til merking av turstier i friluftsrådets medlemskommuner. Trollfjell friluftsråd har fått tilsammen 150.000 for blant annet padleruter og turområder på Sør-Helgeland.

Artikkeltags