Vil lyssette Helgelandstrappa til TV2-sending: - Dette blir tøft!

LYSFAKLER: Bjørnar Nyland vil gjerne ha hjelp til å sette ut lysboksfakler i Helgelandstrappa i Øyfjellet.

LYSFAKLER: Bjørnar Nyland vil gjerne ha hjelp til å sette ut lysboksfakler i Helgelandstrappa i Øyfjellet. Foto:

Bjørnar Nyland i Helgelandstrappa håper at folk vil være med og sette ut lysboksfakler i Helgelandstrappa før TV2 filmer i julebyen fredag morgen

DEL

– Faklene vil gi en tøff effekt på TV. Dette blir et bra filmmotiv å vise til Norge, sier Bjørnar Nyland i prosjektgruppa for Helgelandstrappa.

Grytidlig fredag morgen håper han at han selv og en dugnadsgjeng på seks til ti personer tar beina fatt og ryggsekker fylt med store fakkelbokser opp trappa i Trongskardet.

Formålet er å sette ut fakkelbokser på hvert tiende trappetrinn og dermed lyssette trappa i Trongskardet når TV2s God morgen-programfolk filmer i Sjøgata. Anledningen er at næringslivet i byen som kjent slår et solid slag for verdens lengste julegrøtbord, nærmere bestemt 174,5 meter med grøt, identisk med lengden på hopperen Anette Sagens rekordhopp.

Problemet for Nyland, enn så lenge, er at han er alene om jobben. Nå håper han å få selskap av ivrige mosjøværinger som ser verdien av å gi trappa og byen den lysende oppmerksomheten.

– Folk i prosjektgruppa er bortreist og opptatt med andre viktige gjøremål fredag, så jeg er foreløpig alene om jobben. Håper å få flere med meg; det er bare å si ifra. Vi må gå opp trappa og sette ut boksene kanskje så tidlig som halv seks fredag morgen. Alt bør være klart klokken 07.00. Vi trenger også drøyt ti tusen kroner i sponsorpenger for å kjøpe lysboksene, sier Nyland.

Han legger til at planene naturlig nok har værforbehold.

– Blir det uvær må vi avlyse. I beste fall kan vi sette ut boksene torsdag kveld, dersom værmeldinga for natta er god. Dette ser vi an.

Han legger til at det var arrangør Helgeland Event som tok kontakt med Helgelandstrappa for å drøfte mulighetene for å lyssette trappa.

– Trappa består av 1.600 trinn. Vi behøver ikke sette ut bokser over et område omtrent midtveis oppe i trappa, fordi dette området ikke er synlig fra byen. Men likevel så tror jeg nok at vi har behov for 150 lysboksfakler, sier Nyland.

Artikkeltags