Det er NRK Nordland som melder at tall fra Folkehelseinstituttet viser at sykehuset i Mo i Rana for tredje år på rad er på bunn i Norge når det kommer til antall dødsfall som en følge av hjerteinfarkt.

– I landet som helhet er det cirka åtte prosent som dør innen 30 dager. I Mo i Rana er det cirka 15 prosent. Tallet er såpass stort at det er viktig at sykehuset går inn og ser på dette, sier seksjonssjef Jon Helgeland i Kunnskapssenteret til Folkehelseinstituttet.

Helgelandssykehuset Mo i Rana er dette året på bunn i undersøkelsen sammen med Nordlandssykehuset Vesterålen, Sykehuset Innlandet Kongsvinger, Sykehuset Innlandet Gjøvik og Førde sentralsjukehus. Sykehuset i Mo i Rana er imidlertid alene om å være på bunn for tredje år på rad.

Til NRK Nordland uttaler medisinsk direktør ved sykehuset, Fred Mührer, at de tar funnene i undersøkelsen alvorlig, men at de foreløpig ikke har noen forklaring på hvorfor sykehuset er på bunn for tredje året på rad. Mührer mener likevel at pasienter ved sykehuset ikke har grunn til å bli bekymret.