Statsminister Erna Solberg. – Ingen skal få et dårligere tilbud enn det de har i dag

Det var et stort oppmøte av medier og innbyggere ved Sandnessjøen sykehus, da statsminister Erna Solberg kom på besøk.

Det var et stort oppmøte av medier og innbyggere ved Sandnessjøen sykehus, da statsminister Erna Solberg kom på besøk. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kystfolket sørget for en enorm mobilisering da statsminister Erna Solberg mandag besøkt Sandnessjøen sykehus. – Det er en vanskelig prosess, men ingen skal få et dårligere helsetilbud en de har i dag.

DEL

Det sa statsministeren etter at hun hadde besøk AMK-sentralen på sykehuset, og etter å ha fått en orientering fra ledelsen og styremedlemmer i Helgelandssykehuset. På AMK-sentralen viste Solberg stor interesse for de demografiske utfordringene som befolkningen på kysten står ovenfor.

– Sentralen tar imot henvendelser fra 78.000 innbyggere, og har en svært viktig funksjon på kysten. I tillegg til direktekontakt med lege, har vi også kontakt med tre ambulansebåter, og helikopter som er stasjonert i Brønnøysund, sa avdelingssjef Odd Magne Rønning.

På spørsmål om demografien på Helgelandskysten, fikk statsminister Erna Solberg svar fra ordfører Bård Anders Langø. - Demografien på kysten av Helgeland er svært utfordrende, og av alle kystsamfunn i Norge, så er Helgelandskysten den med størst utfordringer, svarte han. Her er Solberg avbildet sammen med avdelingssjef for ambulansen i Helgelandssykehuset, Odd Magne Rønning.

På spørsmål om demografien på Helgelandskysten, fikk statsminister Erna Solberg svar fra ordfører Bård Anders Langø. - Demografien på kysten av Helgeland er svært utfordrende, og av alle kystsamfunn i Norge, så er Helgelandskysten den med størst utfordringer, svarte han. Her er Solberg avbildet sammen med avdelingssjef for ambulansen i Helgelandssykehuset, Odd Magne Rønning. Foto:

På statsministerens spørsmål om demografien på kysten, kunne ordfører Bård Anders Langø gi svar.

– Demografien på kysten av Helgeland er svært utfordrende, og av alle kystsamfunn i Norge, så er Helgelandskysten den med størst utfordringer, sa han.

Vanskelig

I etterkant tok statsminister Erna Solberg seg tid til å snakke med de 1.500 innbyggerne som hadde møtt for å vise sin støtte til sykehuset i Sandnessjøen.

– Dette er en vanskelig prosess. Jeg har nå fått en orientering om de ulike alternativene. Jeg har fått innspill om de ulike alternativene. Det kommer ikke til å være lett. Slik er det med sånne prosesser, men man må tenke hvordan sykehuset skal være best mulig for Helgeland, også i framtiden. Jeg kan ikke konkludere her og nå. Prosessen skal foregå først hos Helgelandssykehuset, så i Helse Nord, og så skal også helseministeren skal ta stilling til disse løsningene, men ingen skal få et dårligere helsetilbud en det de har i dag, sa Solberg.

Positiv

Styremedlem i Helgelandssykehuset, Dag Christian Johansen, er også foretakstillitsvalgt for alle sykepleierne i hele Helgelandssykehuset. Han oppfattet møtet med statsministeren som positivt.

Styremedlem i Helgelandssykehuset, Dag Christian Johansen, er også tillitsvalgt for alle sykepleierne. Han opplevde orienteringen for statsministeren som positiv.

Styremedlem i Helgelandssykehuset, Dag Christian Johansen, er også tillitsvalgt for alle sykepleierne. Han opplevde orienteringen for statsministeren som positiv. Foto:

– Administrerende direktør Hulda Gunnlaugsdottir hadde en god gjennomgang der varslersakene ble tatt opp. Også Liv Haugens dissens ble lagt fram, og her ble det sagt at hennes dissens kom på bakgrunn av informasjon om demografien på kysten, sier Johansen til Helgelendingen.

Han opplevde at statsministeren var veldig godt orientert om prosessen som Helgelandssykehuset står overfor.

- Hun kjente godt til saken, og stilte mange gode spørsmål rundt problemstillingene som vi står overfor.

Adminstrende direktør Hulda Gunnlaugsdottir og direktør for Sandnessjøen sykehus, Rachel Berg, hadde en orientering for statsministeren. Her ble både varslersakene, og Liv Haugens dissens et tema.

Adminstrende direktør Hulda Gunnlaugsdottir og direktør for Sandnessjøen sykehus, Rachel Berg, hadde en orientering for statsministeren. Her ble både varslersakene, og Liv Haugens dissens et tema. Foto:

Statsministerens besøk på Helgeland, ga helgelendingene sjansen til å vise sin motstand til sentraliseringen som pågår.

Saken fortsetter under bildet

Demografien på kysten av Helgeland, er utfordrende, og avstanden for akutt syke pasienter til sykehuset, kan være forskjell på liv og død.

Demografien på kysten av Helgeland, er utfordrende, og avstanden for akutt syke pasienter til sykehuset, kan være forskjell på liv og død. Foto:

Støtten til sykehuset i Sandnessjøen var enorm, men det var også støtten til Høgskolen i Nesna noe som kom tydelig fram blant 1.500 helgelendingene.

– Hva vil vi ha? Sykehus! Hvor vil vi ha det? Sandnessjøen!

– Hva vil vi ha? Sykepleierutdanning!

– Hvor vil vi ha det? Sandnessjøen.

– Hva vil vi ha? Lærerutdanning? Hvor vil vi ha det? Nesna.

Det var ikke bare sykehuset som fikk enorm støtte. Også støtten til Høgskolen i Nesna var på plass.

Det var ikke bare sykehuset som fikk enorm støtte. Også støtten til Høgskolen i Nesna var på plass. Foto:

Fornøyd

John Andre Selnes er grunnleggeren av facebookgruppa «Støttegruppa for sykehuset i Sandnessjøen». I forkant av statsministerens besøk, var han overveldet, men veldig glad.

John Andre Selnes er grunnleggeren av "Støttegruppa for Sandnessjøen sykehus". Mandag sto han selv i sentrum for den enorme mobiliseringa som har blitt gjort i forbindelse med sykehuset i Sandnessjøen.

John Andre Selnes er grunnleggeren av "Støttegruppa for Sandnessjøen sykehus". Mandag sto han selv i sentrum for den enorme mobiliseringa som har blitt gjort i forbindelse med sykehuset i Sandnessjøen. Foto:

– Jeg kunne ikke drømt om at det skulle bli slik som dette, men det har blitt veldig bra. Og jeg er veldig glad for alle som viser sin støtte til sykehuset, sa han.

Sigvald Meisfjord var bunadskledd, og kom sammen med tre andre bunadskledte. Airin Levang, Ellen Meisfjord og Liv Dahlberg.

Sigvald Meisfjord var bunadskledd, og kom sammen med tre andre bunadskledte. Airin Levang, Ellen Meisfjord og Liv Dahlberg. Foto:

Sigvald Meisfjord var bunadskledd, og kom sammen med tre andre bunadskledde. Airin Levang, Ellen Mesifjord og Liv Dahlberg.

– Dette er en veldig viktig sak, så det er klart at vi måtte vise vår støtte. Nå er fokuset å få sykehuset plassert sør for Korgfjellet, sa de.

Artikkeltags