Helgelandssykehuset 2025 – Det bør ikke være tvil om hva de 12 kommunene mener

I styremøtet i Helgelandssykehuset torsdag, forsikret styreleder Dag Hårstad og administrerende direktør Hulda Gunnlaugsdottir at kommunene høres i sykehusprosessen.

I styremøtet i Helgelandssykehuset torsdag, forsikret styreleder Dag Hårstad og administrerende direktør Hulda Gunnlaugsdottir at kommunene høres i sykehusprosessen.

Det kom fra i styremøtet til Helgelandssykehuset torsdag. Styreleder Dag Hårstad la da fram brevet som de 12 ordførerne på sør-Helgeland har sendt til foretaket for å fjerne all tvil om at samarbeidet har stoppet opp.

DEL

(iSandnessjøen) I styremøtet hos Helgelandssykehuset ble brevet fra de 12 ordførerne på Helgeland et tema. I brevet slår kommunene Alstahaug, Brønnøy, Dønna, Grane, Hattfjelldal, Herøy, Leirfjord, Sømna, Træna, Vefsn, Vega og Vevelstad fast at de står sammen i prosessene rundt Helgelandssykehuset2025.

Her understrekes det at selv om det fra flere hold slås tvil om kommunene fremdeles har et felles ståsted og standpunkt, så er dette ikke tilfelle.

Enige

Brevet ble lagt fram som en kort referatsak for styret torsdag.

– Dette innlegget ble sendt til media, men også til oss fra daglig leder i MON, Espen Isaksen. Vi er bedt om å legge brevet fram for styret, slik at det understrekes at det fortsatt er enighet mellom de tolv kommunene på Sør-Helgeland. På denne måten vil det ikke være tvil om hva de 12 kommunene mener, sa styreleder Dag Hårstad.

Tomteforslagene

I forbindelse med innspurten av prosessen for Helgelandssykehuset 2025, ønsket også administrerende direktør Hulda Gunnlaugsdottir å bringe klarhet i hvordan kommunene nå er involvert.

– Kommunene er mer orientert enn noen gang. Vi har kontakt, og møter med samtlige kommuner der alle kommunene er representert med to personer. Det blir skrevet referat fra alle møtene, og disse referatene vil komme i totalrapporten. Vi har også fått rapporter om tomteutredninger fra Alstahaug og Vefsn, og disse er sendt til konsulentbyrået ÅF Advensia, sa Gunnlaugsdottir.

Artikkeltags